dilluns, 26 de setembre del 2011

SALDUBA. Bar Cafeteria. Restaurant. Gran Via núm. 576. (1943-1990's)

*1983.- Vista de la cafeteria Salduba a la cantonada Gran Via - Muntaner. (Foto: Rafa Nadal)

Un dels bars clàssics de la Gran Via va ser el Salduba. Situat a la cruilla amb el carrer Muntaner, va obrir portes el 1943 i va ser el succesor del restaurant Las Columnas.
En els seus primers decenis de vida, la clientela del Salduba es componia bàsicament de viatgers que feien sortien i arribaven en els autocars de línia, que tenien el punt final de trajecte en aquella primera mansana del carrer Muntaner i a la plaça Goya. Els cotxes de línia -de companyies com la Hispano Igualadina- anaven arribant des de les nou del matí fins a quarts de vuit del vespre. La proximitat de l'animada sala de festes Emporium li donava molta vida i animació a les nits.

*1969.- La cafeteria Salduba anunciava així a La Vanguardia la reforma de les seves instal·lacions.

Cap a finals dels anys 1950's el local es va moderrnitzar i disposava d'un dels primers taulells d'acer inoxidable de la ciutat, mentre una rondalla aragonesa decorava les parets del local en concordança amb el nom de l'establiment. A finals de la década dels 1960's la cafeteria va acometre una nova reforma.   
Amb la seva sempre animada terrassa, la vida del Salduba va passar dels cinquanta anys i es va perllongar fins ben entrada la dècada dels 1990's. Avui el lloc és ocupat pel restaurant Café Doré.

8 comentaris:

  1. La recuerdo vagamente, gracias por hacerme memoria...

    ResponElimina
  2. Cuantos desayunos,platos combinados fui cliente en los 80 ya que trabajaba muy cerca y conocia a su propietario una persona muy simpatica y atenta.
    MANUEL


    ResponElimina
  3. Hola Miquel, adjunto un enlace a un grupo de Facebook que he creado, si no te importa https://www.facebook.com/groups/221406918015206/. Un saludo, Rafa.

    ResponElimina
  4. A començament dels anys 60, cada tarda al voltant de les tres, s'aplegaven un bon grup de botiguers de la zona, que abans d'obrir els negocis a les quatre, hi feien unes tertulies d'allo mes interessants.

    ResponElimina
  5. Muchas veces estuve en el Salduba, que por cierto sus dueños tenian otro bar con el mismo nombre en Castelldefells.
    Tambien eran propietarios del NEGURI otro de los bares de las codiciadas esquinas de Gran Via pero esta vez con Urgel.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Precisamente estaba muy cerca de la parada del autobús de la cía. Rué que iba a Castelldefels y salía de la Pza. Goya. Por ello lo frecuentaba bastante gente de Castelldefels.

      Elimina
  6. Yo recuerdo un altillo muy bajito en su interior y los deliciosos bikinis que preparaban

    ResponElimina
  7. donde puedo encontrar mas fotos del interior del bar Salduba o Las C
    olumnas

    ResponElimina