diumenge, 20 de novembre del 2011

CINE MAR. Rambla 33 (1936-1992)

 

El Cine Mar o Cinemar (tot junt), va obrir portes l'any 1936, gairebé al mateix temps que esclatava la Guerra Civil. Era situat a la part baixa de la Rambla molt aprop del Teatre Principal i d'un altre cinema, el Ramblas.
Durant el franquisme va quedar entaforat entre el night club-cabaret Tabú i la pensió-hotel Apolo, una zona d'allò més animada a les nits. La sala oferia diàriament sessió continua des de les 10 del matí, bàsicament projectant pel·licules d'aventures, acció i arts marcials. La seva clientela es nodria de personatges marginals propis dels barris adjacents, molts d'ells de dubtosa legalitat i de moral distreta, noctàmbuls que començaven el dia dormint i addictes al comerç sexual. També s'hi veien sovint alguns turistes despistats i joves seguidors de Bruce Lee, Chuck Norris i altres prodigis de l'art de repartir a dojo. El Cine Mar va desaparèixer el 1992.

4 comentaris:

  1. JFF. BCN yo iba con mi primo al Cine Mar de la Rambla a principios de los años 80 por que era junto con el Cine Barcelona, que estaba en Nou de la Rambla, los unicos que echaban pelis de kung-fu. Habia muy mal ambiente en ambos pero guardo un grato recuerdo de esa época, una vez salimos infectados de chinches del Cine Mar de la Rambla y decidimos no pisar nunca mas este tipo de cines. Saludos y quiero felicitar desde aqui, al precusor/es de esta pagina. Gracias.

    ResponElimina
  2. Havia de caure el Cine Mar algun dia. Ja et vaig fer un comentari un a l'apunt del cine Argentina. Era tal i com el descrius.

    I si et preguntes que hi anava a fer jo a un lloc tan "pintoresc" et puc contestar que a fer treball de camp. He procurat no perdre'm cap ambient barceloní. Sobre tot aquells que estan en perill d'extinció.

    ResponElimina
  3. No només hi anava gent marginal. També hi anaven veïns. Jo vivia al passatge escudellers així que les tardes del cap de setmana podíem anar a menjar a la boqueria i després al cine mar a veure Bruce Lee, en James Bond i altres pel·lícules d'acció. Parlo de 1977-78.

    ResponElimina
  4. Me acuerdo de una perfumeria situada en la Rambla de los Capuchinos donde compré una botella de perfume en los años 60, que imitaba el Numero Cinq de Chanel En el escaparate aparecian montones de frasquitos de todas formas que me encantaban...Era una de las tiendas de las Ramblas que a mi màs me gustaban..La ùltima vez que la vi fue en 1986 o 87 - si no me equivoco- pero,desgraciadamente, habia desaparecido Cuando volvi en los años 90. Quizàs se trata de la perfumeria Rossell?

    ResponElimina