dilluns, 21 de novembre de 2011

CINEMA IMPERIAL. "LA BARRACA". La Sagrera (1926-1981)

Article el·laborat amb el suport de JOAN PALLARÈS-PERSONAT


*1979.- Vista del vell Cinema Imperial en els temps que era reivindicat pel barri. Les pancartes demanaven la conversió de La Barraca en Ateneu Popular. (Foto: Arxiu F. Ripoll)

Conegut popularment com La Barraca el Cine Imperial ha estat el cinema de més anomenada del barri de La Sagrera. Era situat al carrer Martí Molins i va ser obert a mitjans dels anys 1920's. Durant els temps de la República hi sovintejaven els mítings polítics i al llarg de tots els anys de la dictadura franquista va esdevenir el típic cinema de barri. La Barraca obria els dissabtes, diumenges i festius i oferia programacions en sessió contínua de dues i fins i tot tres pel·lícules de reestrena.
Amb el restabliment de la democràcia la sala aviat va entrar en crisi fins que va tancar portes. Els veins es van apressar a reivindicar l'històric local per al barri, tot demanant-lo com Ateneu Popular. L'ajuntament va accedir a comprar el local l'any 1978. Després de ser enderrocat a l'any 1981, va poder ser finalment convertit en un modern centre cívic, que va ser inaugurat al novembre de 1982 per l'alcalde Narcís Serra.

*1979.- Una altra imatge de La Barraca durant la celebració de la Festa Major de la Sagrera. Els gegants desfilen per davant del local.

4 comentaris:

 1. Montserrat Bueno i Boada21 de novembre de 2011 a les 22:11

  hola, jo visc a unes 30 passes de LA BARRACA, i encara recordo quan hi anava al cine quan era petita, anys 50-60....feia pendent i el terra era molt irregular i lleig, era un cinema decadent......Però, forma part d'una època de la meva vida i de la de molts veïns de La Sagrera.

  ResponElimina
 2. Dos comentaris Joan:

  Era l'únic cinema de la Sagrera.

  No era de programació diària: només dissabtes i diumenges.

  Joan Gironès

  ResponElimina
 3. Moltes gràcies Joan Gironès. Incorporem les dades que aportes a l'article.

  ResponElimina
 4. No se que feian aquí però estic segur que aquest gegants son els d'Arenys de Mar. Ell és el Tallaferro -i està igual que ara- i ella Flor d'Alba -en el seu cas la cara deu haver estar restaurada perquè no es exactament igual a l'actual.

  Josep Santiveri

  ResponElimina