dilluns, 19 de desembre de 2011

BOIRA. Bar musical. Amigó 47. (1978 - 1990's)Al barri de Galvany, pujant per Amigó a mà esquerra abans d'arribar al mercat, va obrir portes el 1978 un bar musical que aviat aconseguiria acomboiar un segment de jovent de progressia més o menys d'origen benestant. El Boira formava part en el seus inicis d'una ruta que passava per altres locals de la zona com La Enagua, La Araña i Chapa. En aquells primers anys el local s'associava al consum de drogues i la clientela tenia aquell punt d'alternativa i contestatària que propiciava el fet que hi sovintejessin les redades. Així doncs, era força habitual trobar-se amb la policia buidant el Boira en actuacions contundents i per sorpresa.
Uns anys després, el Boira es va convertir en el local degà de l'aquell indret, que a partir de la meitat dels 1980's esdevindria una de les zones de més activitat nocturna amb proliferació de tota mena de bars i locals de moda. Al Boira sempre li va quedar l'estela de ser un dels pioners. Era un local no gaire gran, amb un passadís d'accés que ens portava a una sala gairebé quadrada, amb una barra a mà esquerra, molts tamborets, un billar i l'habitacle del DJ situat en un racó.  S'hi escoltava bona música i sovint acollia exposicions i performances. El disseny original del local era de Jordi Mambrilla i un dels seus propietaris va ser Enric Meier.
A començaments dels 1990's el local va ser reformat i refundat i d'acord amb el pas dels temps va canviar l'ambient i s'hi organitzaven festes d'allò més marxoses, però la seva etapa daurada sempre va ser la dels primers anys.

*1987.- L'interior del Boira vist des del racó del DJ amb un disc de vinil de Prince en primer terme i la barra al fons. (Foto: Eugeni Bofill)

5 comentaris:

 1. Oi! No tens cap imatge del Boira? Quina llàstima! en recordo tal qual dius, però més que en el bar i mobiliari una es fixava en un altre cosa... hehe.
  De l'Aranya el recordo com si fos ara, La gent estirada casi bé a terra amb els patins de roda posats! Recordo com anava vestida la meva germana: vermella de dalt a baix, fins i tot les botes! La sala era ammpla, oi? rectangular... amb moqueta? mal dit però és igual.
  Aix! Et dec aquella imatge encara. Miraré si avui ho recordo. Porto massa trànsit!

  Abraçades maques! I bon Nadal!

  ResponElimina
 2. Doncs sí, hem aconseguit una imatge del Boira, tot i que no molt clara. De La Araña també en parlarem un altre dia en una altra entrada.
  Bon Nadal.

  ResponElimina
 3. Hola a tots. Soc l'Enric Meier,(també conegut a aquells temps com en "Goyo".
  M'ha fet molta il.lusió trobar aquesta entrada. Si voleu saber coses del Boira, podeu visitar al FB ¿Tu también fuiste al Boira? Hi trobareu fotos i comentaris...esperem els vostres.
  Una abraçada molt forta als antics clients del Boira...malgrat les "redades" ;-)
  Enric Meier

  ResponElimina
 4. El Boira durante los años 80, desde principios, fue un local mítico de los primeros mods de Barcelona, en el se celebraron varias actuaciones de los primeros grupos mods de la ciudad como Los Espías, Telegrama, y los míticos Brighton 64, los cuales tuvieron varios éxitos y han grabado varios discos y continúan en la actualidad.

  ResponElimina
 5. Sabeu quin any va tancar el Boira? Jo vaig viure al número 49 d'Amigó entre 1991 i 1994 i el recordo i a la vegada no el recordo. Sé que hi anava de tant en tant però no sé si a la mateix època. Gràcies.

  ResponElimina