dimecres, 12 de gener del 2011

PSICÓDROMO. (1989-1992)

MIQUEL BARCELONAUTAA finals dels anys 1980's els promotors de la mítica sala 666 del carrer Llull -potser la més gòtico-sinistra que ha conegut aquella zona de Poblenou-, varen decidir muntar Psicódromo, un nou local que va aparèixer en el panorama nocturn de la ciutat en les vigílies olímpiques el 28 de setembre de 1989. A partir de l'obertura del nou Zeleste al mateix carrer Almogàvers, els locals grans i no tan grans proliferaven com a bolets en aquell sector de passat industrial. El Psicódromo era sobretot un espai fred i fosc que deixava de banda l'aposta estètica provocativa. Funcionava en segments horaris de tarda, nit i after hours i la seva clientela quedava classificava en funció del torn. A la tarda  jovenalla postadolescent, a la nit parròquia diversificada i avançada la matinada gent madura i noctàmbula d'aquella que mai trobava l'hora de plegar veles.       
El procés selectiu a la porta d'Almogàvers 86 era sovint estricte i força rigorós, especialment a mesura que avançava la nit. A l'interior, calia pagar les copes amb caràcter previ a través d'unes màquines instal.lades per a tal fi, i la superfície era tan immensa que era ben fàcil perdre els coneguts entre la jungla humana que hi remenava els ossos.
Però fonamentalment el Psicódromo va ser el local que va viure l'eclosió del DJ Nando Dixcontrol (ex KGB), un autèntic prodigi de les mescles, que va saber imprimir a aquesta discoteca un segell propi de música electrònica dura i transgresora.
El local va tenir una vida curta. El 5 de maig de 1992 davant l'imminent inici del Jocs i a tant poca distància de la vila olímpica es va fer efectiu el seu anunciat tancament.  Posteriorment el mateix local es va reinventar successivament, iniciant noves etapes a partir de 1996 com a Dr. Lobo, Lokotron o més recentment Saaz Club, però ja mai més va arribar a tenir la força i la personalitat del Psicódromo.
El 9 de desembre de 2009 el Psicódromo va tornar a obrir portes amb motiu de seu vintè aniversari, per oferir una sessió de DJ Set a càrrec de Nando Dixcontrol, que a partir d'aleshores ha ofert algunes altres sessions esporàdiques.

11 comentaris:

 1. Muy buena descripción de la vida de Psicodromo

  ResponElimina
 2. Lo de las makinas d bebidas fue hacia el final, me acuerdo k a veces nos regalaban unas cartulinas con el logo k se partían en cuadraditos x los puntitos y tenías como unos 10 coscorrones

  ResponElimina
 3. Immens, va ser el local on la música em va fer desfasar més en tota la meva vida

  ResponElimina
 4. I alguns tenim la proesa de trobar-hi el menut cargol d'unes ulleres in the dark

  ResponElimina
 5. huyy quien ha escrito esto... jajaj menudo yo no pille 666 pero si metro que fué despues del 6 en el mismo sitio.. luego ya pase al psico pero a la basura del lokotron ese nunca estuve menuda basura..
  gracias por el articulo..

  ResponElimina
 6. No se podía explicar mejor.
  Baila o muere.
  A quemarlo todo hijos de puta......

  ResponElimina
 7. En aquella época estaba también la sala Verdi en el pueblo español.

  ResponElimina
 8. Cuando sacabas el ticket para la bebida recuerdo que por la parte trasera salia una frase celebre bastante cachonda. Nunca vi esas maquinas en ningun otro sitio, una idea cojonuda.

  ResponElimina
 9. Hay fechas del cierre del Psicodromo que no cuadran, si alguien sabe dados que los diga, en el artículo dice que el Psicodromo cerró el 5 de Mayo del 92, pero hay una cinta colgada en internet que es la última sesión y Nando hacia la mitad de la cinta hace un discurso diciendo que es lunes 3 de febrero del 92. También está la duda de si Nando pinchó en la última sesión de la sala, ya que el propio Nando dice que abandonó Psicodromo en las navidades del 91. Adjunto enlace que lleva a un escrito oficial que realizó Nando en la revista Deeejay y el enlace de la sesión que del discurso que se supone que es la última, (minuto 31 de la sesión).
  https://ibb.co/3Y4RsKm
  https://www.youtube.com/watch?v=Gk9ZSrgqChY

  ResponElimina