divendres, 31 d’agost de 2012

METRO / METRO NEW WAVE / 666. Llull 145. Poblenou. (Anys 1980's) 
 
  
En el mateix local on als anys 1970's hi hagué la discoteca pionera i convencional Giovane, l'evolució jovenívola i musical va portar en pocs anys a convertir aquell local en un nucli d'esbarjo ben diferent. El canvi estètic va ser radical i Metro New Wave primer i 666 després van exercir d'imans que atreien les tribus urbanes més radicals.
Metro apareixia cap a començaments de la dècada dels 1980's, mantenint bàsicament la mateixa estructura interior que l'antic Giovane. Però ben aviat va començar a ser un dels nuclis preferits dels joves adscrits al moviment punk. Per convicció i voluntat del clients, en part recolzada pels propis promotors, Metro esdevé aviat un temple llòbreg de brutícia i transgressió portada al límit, on sovint resulta dificil mantenir l'ordre i fixar la frontera entre el permès i el prohibit. Molts veins del barri recorden encara que passar de bon mati per davant del local suposava assistir a la contemplació d'un panorama postbèlic, corull d'inmundícia, farcit de tota mena de bruticia, on sovint no hi faltaven trossos de carn i visceres provinents de pollastreries i carnisseries que els punks més radicals portaven per organitzar les seves batalles campals presidides per aquella mena de veneració pel fàstic. Els incidents porten a  refundar el local que esdevé Metro New Wave  que es va orientar més cap al moviment  power pop, technopop i new wave.  
Amb el pas dels anys i dels incidents el local canvia de cara i adopta una nova personalitat connectada amb l'onada gòtica de pells blanques i rostres empal·lidits, ungles lacades rigorosament de negre i roba fosca amb proliferació de creus, amulets fúnebres amb cadenes i metalls resplandents. El nom del nou local és 666 amb una estètica interior allò més radical amb rengleres de nínxols a les parets, canelobres i calaveres per arreu i taüts que fan de taula, talment com si es tractés d'un cementiri o d'una fira funerària on famílies com els Monsters o els Adams s'hi haurien trobat d'allò més bé. A la pista de la planta baixa la marxa és imparable i sonen les músiques de grups com Siouxie & The Banshees, Sisters Of Mercy, The Cure o Parálisis Permanente.


*1980's.- Dues imatges de la decoració interior del 666 (Font: Johnny G.G.)
 
No hi van faltar les actuacions en directe com el concert de The Chameleons al juny de 1985.
666 va tancar a finals dels 1980's, quan els seus promotors van optar per aprofitar l'aura olímpica i la popularitat creixent del barri que els portà o obrir el Psicòdromo al carrer Almogàvers.  
 
*1985.- L'entrada al concert de The Chameleons al 666. 
 
 

16 comentaris:

 1. Jo hi vaig veure un concert dels holandesos Gruppo Sportivo. No em facis dir l'any.

  ResponSuprimeix
 2. Jo als Chameleons els vaig veure l'any passat a Bikini, però l'entrada em va costar "una mica" més de 800 pessetes... Com sempre, molt interessant el que expliques :-)

  ResponSuprimeix
 3. Del 666 en tinc bons records. Ens disfressàvem de gòtics per passar discretament, sense donar la nota. S'hi podia escoltar bona música i veure bons vídeos, com per exemple, concerts d'en David Bowie dels anys 70... Penso que és una pena que el tanquessin, avui dia encara tindria molt de públic. A més a més, la decoració era molt original, amb tota aquella estètica fúnebre, però divertida alhora.

  ResponSuprimeix
 4. A tope la gente del 666 ........

  ResponSuprimeix
 5. Aqui en aquest BLOG també hi podeu trobar alguna cosa sobre la sala 666- Metro - Giovane:

  http://musicsdel-poplenou.blogspot.com.es/2012/10/modelnos-la-sala-metro.html

  ResponSuprimeix
 6. Vaig descobrir el aquest blog fa uns dies i desde llavors no paro de visitar-lo com a curiositat dire que el logo de la Metro es molt semblant o identic al logo de la ja desapareguda discografica Max Music sitada a la via augusta a Barcelona molt celebre per editar els famosos Max mix i altres recopilatoris de musica Dance durant principis dels 80 a finals dels 90 cuan va desapareixer per l´escandol que va protagonitzar un dels directius que va ordenar a uns sicaris matar al seu soci

  ResponSuprimeix
 7. Recordo que vaig anar uns quants cops , un d'ells vaig veure en concert a Nick Cave.
  Crec que era 1984 o 85.

  Jordi

  ResponSuprimeix
 8. Jo vaig anar durants els anys 1983-1986 gairebé tots els dissabtes tarda i nit.
  Va ser genial. ;-)
  Salutació a tots/es
  Toni

  ResponSuprimeix
 9. Jonhn Brown,el "logo" de MAX-MUSIC, ve inspirat per el de - METRO - que data d'anys abans,aquest logo va tindre problemas, perque le galment es de Transports Metropolitans, per aixo, sobre 1982.1983..Ctistof, el propietari, li va tindre que afegir un punt i una "O", per diferenciarlo i evitar demandes.Miquel Dega, l'amo de MAX-MUSIC, en venia els vinils a mi en l'epoca, quan era "maletaire" del la Barcelonesa Blanco y Negro.Els divendres sobre tot es quedaba en mi a la cabina d'abais de - METRO -, per apuntarse temas nous i demes, per aixo tenia en ment un logo semblant a - METRO - pels seus projectes discografics.El primer va esser J&M Import i encara tinc un vinil amb ell ahesiu i el segon va esser ya - MAX MUSIC -.El primer MEGAMIX, quan estaba en projecte ens el va proposar a mi i a l'altre DJ i amic, en Jordi Shacker i nosaltres li ven dir que era una horterada de molt cuidado i que si volia el feiam pero amb la nostra musica i en Miquel es va "picar", en fin cosas d'aquestes historietes.XAVIMETRO DJ (EX-Resident DJ de - METRO/666 -)Si encara enyoru aquella musica i demes, jo mateix tinc la pagina oficial de METRO/666 i esteu convidats.

  https://www.facebook.com/groups/166187336888532/

  ResponSuprimeix
 10. Hola necesito info de la fecha, cartel o entrada del concierto en la sala 666 de Barcelona a finales de 1984 gracias

  ResponSuprimeix
 11. Long live for the new flesh.

  ResponSuprimeix
 12. Yo fui relaciones publicas del 666, era el N-6, lo que mas me gustaba de esta disco es que cuando conocias una chica cuando te decia su nombre y se presentaba te daba un beso en los morritos, uuhhmmm que ricas estaban todas...besitos a las chicas del 666, soy Francisco el N-6

  ResponSuprimeix
 13. Hola Jo soc l'Adriá, es a dir el N-33 i estic amb contacte amb el N-17, el Manel petons per tots

  ResponSuprimeix
 14. Que pena que todo se pierda,me encantaba Metro,desde 14 años,San Jordi,plaza,studio54,Metro,eso es lo que nos falta ahora una de esas salas..para regalarnos el alma!!❤️que bonitos recuerdos...ah...solo dábamos piquitos a los que queríamos..no ha todos����

  ResponSuprimeix
 15. Jo vaig anar desde l'any 84 (quan era metro) fins gairabe al 87/88 no recordo be. Vaig gaudir d'uns bons concerts: ilegals, grupo sportivo, uk subs , etc. En una primera etapa l'ambient era new wave, tambe alguns (com jo) teniam estetica punk, i mes enfevant quan va ser 666 era una mica mes sinistre, avui diriam gotic (pero mes autentic). Personalment vaig gaudir molt, tant de la música com de la gent i vaig fer ferinitat d'amics i coneguts. Fins i tot em vaig fer amic del personal, entre ells el meu amic Ramon i van punxar discos q jo portaba de Ska recordo com ballaban inclus amb el personal a ritme de Bad Manners fen la tipica conga ska amb un gran amic i empleat Javi. Vaig fercom dic molts amics dels q ara ja no se res. La Sara, la seva llermana Olimpia, l'Esther la Isa, el seu germa Carmelo, Paqui amiga de Olimpia, Alonso, Lluisa, Joaquin, Estevany Jose i tants altres...Jo em dic Wenceslao, pero totom em deia V.

  ResponSuprimeix