dimecres, 29 d’agost del 2012

TEATRE MASINI. Rambla Catalunya (1881-1882)


Retall publicat l'any 1922 a Catalunya Gràfica

Teatre d'efímera existència (poc més d'un any), que era situat  a la Rambla de Catalunya davant de l'Estació de Tren de Martorell i de la Casa Narcís Pla.
El Masini, (en algunes puiblicacions de l'època "Massini") inaugurat l'11 de juny de 1881, es va especialitzar en sarsueles i presentava un aspecte exterior força auster. Era tot de fusta i segons explica Lluís Permanyer en la seva Biografia de la Plaça Catalunya la platea del teatre era coberta per una lona de forma cònica, la qual cosa li donava una aparença semblant a una tenda de campanya. L'interior era iluminat amb llum de gas i canelobres i quedava estructurat al voltant d'un quadrilàter de grans dimensions. Els preus econòmics varen permetre que el local tingués una concorrença força acceptable durant la seva curta vida.
A l'agost de 1881, la cartellera informava de les dues funcions que s'hi representaven: La Guardiola i La Festa Major amb ball i la contractació per part de l'empresa de la senyoreta Franzioni com a primera ballarina. El preu de l'entrada era d'un ral. 
Un incendi devastador va acabar amb l'estructura de fusta del Teatre Masini el 30 d'octubre de 1882.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada