dimarts, 25 de setembre del 2012

CASA CARME NIN. Aragó / Pau Claris. (1882-1930's)

 

La Casa Carme Nin era situada a la cantonada Besòs/muntanya dels carrers Aragó i Pau Claris amb façana principal a aquest ultim. Projectada el 1881 per l'arquitecte F. Soler i Catarineu, la finca disposava d'un petit jardí protegit mitjançant una tanca enreixada, així com d'una capella annexa per la banda de Pau Claris. Des del jardí unes escales permetien accedir a l'entrada situada al pis principal, lleugerament enlairat sobre el nivell del carrer.
L'edifici va ser enderrocat als anys 1930's i en el seu lloc va enlairar-se l'edifici que durant tants anys ha acollit el gremi de flequers i fins a l'any 1998 el teatre (després cinema) C.A.P.S.A.
 
 
*1932.- El seguici fúnebre de l'enterrament de Rosa Maria Macià, germana del president de la Generalitat, tomba per davant de la Casa Carme Nin després de sortir de l'església de la Concepció.
 
 

3 comentaris:

  1. no he visto casa antigua de Barcelona peor diseñada. Examinando la foto se ve claramente que para entrar desde la calle primero se tenia que bajar un tramo de escaleras hasta el nivel del jardin y de allí subir dos tramos de escaleras para acceder a la casa. Ademas estaba situada al lado de las vias del tren, se comia toda la humareda de las locomotoras. Sospecho que no podria ni tender la colada. La sra Visitacio Nin hizo el negocio de su vida..

    ResponElimina
  2. Potser tinguis raó Emilio. Però, com veuràs, he incorporat una altra imatge on es veu la casa més aprop i el jardí més frondós. De tota manera, segueixo tenint molt poca informació sobre aquest edifici.

    ResponElimina
  3. Hola Bar.cel.ona.uta on podria trobar informació sobre els edificis de l'Eixample i de ciutat vella? em refereixo a la data de construcció. Per exemple, voldria saber la data de construcció de l'edifici número 82-84 del carrer de Casp ¿sabeu on podria mirar? si ho sabessiu em farieu un gran favor. Moltes gràcies
    David

    ResponElimina