dilluns, 21 de gener del 2013

CRITERIUM. Discoteca. Rocafort / Roselló (1973 - 1990's)Inaugurada al gener de 1973 la discoteca Criterium ocupava una de les cantonada de la cruïlla Rosselló - Rocafort, davant els Jardins Montserrat, Era una sala de dimensions reduïdes amb dues pistes de ball interconnectades per uns petits passadissos. En la part de dalt hi havia la barra i els reservats.
L'empresa va contractar als anys 1980's a l'animador procedent de la ràdio Javier Artiga, per presentar actuacions i festes i lliurar els guardons anomenats "C d'Or" amb que la discoteca premiava a famosos del món de l'espectacle amb una placa que reproduia el logo del local.
Criterium va arribar a  l'època de l'àcid-house però va tancar portes als anys 1990's. L'immoble baix, de només una planta, que acollia la discoteca va romandre dempeus fins als 2014 que va ser enderrocat.

*1980.- Les sessions de Criterium animades pel popular locutor radiofònic Javier Artiga van contribuir a donar ambient de la discoteca. (Fotos: Javier Artiga)

3 comentaris:

  1. On és ara el Javier Artiga? Què fa? Aquest matí fent neteja a un calaix em vaig trovar una cassette d´ ell on llegia uns poemes... segurament ho vaig gravar jo ( de joveneta)de quan ell feia radio.
    Em van dir, fa uns cinq anys, que estaba al Canal Catalá a la nit fent no sé que programa del Tarot. Segueix allà? M`agradava molt la seva armoniosa i dolça veu!

    ResponElimina
  2. En esta discoteca empezó pinchando Javi Level en 1979 y hasta 1984, antes de ser Javi Level

    ResponElimina