dissabte, 11 de maig de 2013

EUROPA 78. Club - Discoteca. Carrer Pardo 67-69. Sant Andreu. (1968-1980)


El logotip del local responia perfectament als criteris del disseny i l'estètica pop de l'època.

Un dels locals més actius i animats de la perifèria durant el període d'irrupció del fenòmen de les discoteques fou el Club Europa 78, situat al carrer Pardo tocant a la cruïlla del passeig de Fabra i Puig amb l'avinguda Meridiana.
Va ser inaugurada en plena febre psicodèlica a l'estiu de 1968 i disposava d'un gran espai de 800 metres quadrats dividits en dues pistes de ball. El seu logo, de marcada tendencia pop, amb una guitarra elèctrica, es va fer força popular.
El mateixos propietaris de l'Europa 78 havien obert aquell mateix any una altra discoteca (M'Lady) més petita al barri de Navas. Ambdues van ser promocionades a través de la ràdio, que oferia audicions en directe dels temes de moda.

*1969.- Ressenya de la discoteca Europa 78 a la pàgina musical del diari El Mundo Deportivo. (Cliqueu sobre la imatge per engrandir-la)
 
*1969.- Publicitat del club Europa 78 insertada a La Vanguardia per anunciar l'inici de la temporada d'estiu.
 
*1970.- Una invitació vàlida per als dies feiners.

5 comentaris:

 1. El meu novio portava l'enganxina de la guitarra al cotxe.Mare meva!Sembla que va ser a un'altra vida!

  ResponElimina
 2. Jo hi vaig sovint a la taberna que hi ha ara aquest local, he flipat en veure el que era abans! Sil

  ResponElimina
 3. Iba con mis tres hermanas, y mis amigos al Europa 78. Vivíamos cerca, en Maragall (Rubió y Ors). Era un buen local, buena música y mejor ambiente. Entre los grupos que llegue a ver tocar en directo, fueron, entre otros: Los Teen Tops y Adam... no recuerdo el segundo apellido, con versiones del mismísimo James Brown, en castellano: Por ejemplo: I Feel Good... El tiempo, amplifica el recuerdo, lo difumina y en ocasiones, nos engaña. Pero si recuerdo con aprecio el local y su ambiente relajado, aún siendo, una discoteca para jóvenes. FEDE

  ResponElimina
 4. Era el meu local prdilecte,al any 75 vaig coneger la que encara es avui la meva esposa fa 44 anys.Era un ambient extraordinari ¡bons recors!.

  ResponElimina