dijous, 27 de juny de 2013

LA CASA ENCANTADA. Carrer Escornalbou 30. Guinardó.

Article el·laborat amb el suport de MIQUEL CARTISANO 
 
 
*1950's.- La Casa Encantada en els seus anys de màxim esplendor amb atzavares i altres plantes a la part superior de la façana. (Foto: Arxiu Huertas)
 
El carrer Escolnarbou, que puja des del passeig Maragall fins a la Ronda del Guinardó, va ser durant gran part del segle passat  una via poblada de cases baixes, majoritàriament de planta i pis, al bell mig del barri. La popularment coneguda com a casa encantada del Guinardó era localitzada a l'actual número 30, entre els carrers Xiprer i Renaixença. Es tractava d'una construcció modesta de planta baixa i una alçada. Destacava però, per la seva façana d'una gran originalitat, que donava la sensació d'una roca del massís de Montserrat. Conformava un volum irregular d'entre el que s'obrien portes i finestres.
 
*1990's.- Una altra imatge de La Casa Encantada en els seus últims anys, poc abans de ser enderrocada.

Carent de qualsevol valor arquitectònic, la seva raresa era exclusivament producte d'un capritx del propietari i la seva vàlua només era enquadrable dintre del patrimoni sentimental del barri. L'auge del negoci immobiliari es va anar emportant progressivament aquestes petites casetes, tant del mateix carrer Escolnarbou com de molts altres del Guinardó. A la casa encantada també li va arribar l'hora. Avui una construcció moderna de maó vist i sense cap raresa destacable ocupa aquell mateix lloc. 


*2013.- Immoble que actualment ocupa l'emplaçament on hi hagué la Casa Encantada del Guinardó. (Foto: Miquel Poch)

2 comentaris:

 1. En el bloc de Tot, hubo una entrada del señor Miquel PO que te remito para más información
  : Miquel P.O. dijo...

  "...La casa encantada!!! La recordo perfectament. Però vull comentar que es trobava al número 30 del carrer Escornalbou. Al petit espai on es trobava, van construir fa molts anys un edifici com els que es poden veure a qualsevol carrer... res a veure amb aquesta casa tan enigmàtica i misteriosa que van construir al Guinardó. "
  Y más adelante añadió :

  16 de junio de 2013 13:40
  Miquel P. O. dijo...
  " Al solar sense edificar que es veu a la foto es trobava, entre altres cases i torres, l'Ateneu Català del Guinardó, el Salón Guinardó i la Cinematografia Marín.
  http://memoriadelsbarris.blogspot.com.es/search/label/Guinardó%20-%20establiments%20-%20Salon%20Guinardó%3B%20Guinardó%20-%20indústries%20-%20Cinematogràfica%20Marin?m=0 "

  Fue mí respuesta :

  16 de junio de 2013 14:14
  Miquel dijo...
  " Gracies ¡¡¡¡ MIQUEL P.O¡¡
  Ostres, Comencen ha haver-hi tan poques referències que si no fora per persones del barri, no sabríem on situar-la. D'entrada donar-li les gràcies per rectificar la numeració, i per donar-nos a conèixer les altres edificacions del solar
  Gràcies una altra vegada.
  salut "

  Una abraçada. Salut ¡

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Miquel per la informació. Com en els casos de La Gavina Azul o Cazeneuve t'he posat una referència a l'encapçalament. Salut!

   Elimina