dilluns, 5 de maig de 2014

NETWORK CAFE. Diagonal 616. (1987-1997)

 
*1987.- L'original logotip del Network.

El maig de 1987 va obrir portes el restaurant Network Café, situat a la part alta de la Diagonal entre les carrers Beethoven i Ganduxer. Ocupava el mateix local que anteriorment havia acollit el restaurant Nit i Dia, al costat d'una zona que era especialment coneguda per la gran quantitat de discoteques i locals nocturns que s'hi concentraven.
El restaurant presentava una estètica innovadora i trencadora dissenyada pels interioristes Alfred Arribas i Eduard Samsó i destacava, entre d'altres aspectes, per la gran quantitat de pantalles de televisió que hi havien escampades per totes taules del restaurant. No hi faltaven tampoc les taules de billar i la pista de ball.
Network va obtenir el premi FAD d'interiorisme a l'any següent 1988 en una Barcelona preolímpica on el disseny dels nous locals nocturns, que s'obrien de forma massiva, va canviar en poc temps l'estètica del món de l'oci a la ciutat. El jurat dels FAD va destacar en l'obra de Arribas i Samsó "la seva ordenació funcional i les aportacions formals d'indubtable vàlua tipològica".
Dirigit per la família González, Network es presentava al públic com un restaurant de cuina mundana en el que es barrejaven gastronomies de molts països diferents en una aposta decidida per la innovació i la sorpresa permanent, amb un servei atent i estrictament uniformat, que servia menjars fins a les 2 de la matinada.

9 comentaris:

 1. No lo pisé nunca, no puedo opinar.
  salut

  ResponElimina
 2. Jo si el recordo i em fa compendre que em faig gran... era un lloc agradable, molt per "pijus" i moderns de l'epoca.

  Ai!! que cruel es la nostàlgia

  ResponElimina
 3. El Network tenia molt de disseny però la veritat és que, de menjar bé, no s'hi menjava gaire. Actualment el local sencer, és a dir, la planta a peu de carrer i les dues plantes del soterrani pertanyen a Catalunya Ràdio.
  Salutacions
  Magda

  ResponElimina
 4. Yo recuerdo que en la carta que colgaban en el escaparate salía la fot del Chef que tenía unos bigotazos y se llamaba Adelaido Engra. ??!! Tampoco entré y no puedo opinar....

  ResponElimina
 5. Yo trabaje los dos primeros años . Un local inolvidable que marco moda en Barcelona , su decoracion , sus DJ , sus clientes ...muchos famosos , su personal .... era el punto de encuentro de ka noche mas avanzada de la ciudad , mucha gente guapa y muy cosmopolita , tengo grandes recuerdos , cierto es que la cocina no era demasisdo buena , por no decir otra cosa

  ResponElimina
 6. Yo también fui uno de los que inauguramos el local,buenos años y buenos compañeros, Nico, manolo, Adela...muchos buenos recuerdos

  ResponElimina
 7. Cuantos recuerdos. Nico siempre con su exquisita educación y simpatía. La comida la recuerdo como lo mas diferente que podías encontrar en Barcelona. Solía ir bastante antes de salir de copas. Buen ambiente y al final hacías amistad con la gente que llevaba el local. Me dio pena cuando cerró

  ResponElimina
 8. Vaig anar als voltants de Febrer de 1989 si la memòria no em falla, amb la parella que tenia en aquells increíbles anys. Vaig demanar un plat que ni el vaig tastar. S'el va menjar ella. Ambient fred i tecnològic. A cada taula, hi havia un monitor de TV b/n de 12/14" engastat a la pared. Una experiència memorable i que segueix en el meu record. Amb la conya del meu plat, ens ho vàrem passar d'alló més bé aquella nit de 89. No vaig tornar.

  ResponElimina
 9. Nunca podré olvidar este local. Un lugar de referencia. Juventud, modernidad. Noches inolvidables con mis amigos. Las risas compartidas en los baños del local, que eran mixtos y traslucidos...espectacular ambiente. Eramos asiduos y una auténtica lástima que desapareciera, porque hoy en día seguiría estando de moda.

  ResponElimina