diumenge, 22 de juny del 2014

ZUIDERZEE. Scotch Bar. Loreto / Avda. de Sarrià. (1970-1982)




Arribada la dècada dels anys 1970's, l'entorn definit per la plaça de Calvo Sotelo (actualment Francesc Macià) i les avingudes de Sarrià i de la Infanta Carlota (actual Josep Tarradellas), s'havia consolidat com una àrea de centralitat de l'oci i els negocis esperonada pel desarrollisme que havia presidit el deceni anterior.
En aquest context es multiplicaven els locals d'oci, restaurants i altres alternatives. El Zuiderzee, nom referit a l'entrada del mar del Nord als Paisos Baixos que va ser en part dessecada i en part convertida en llac d'agua dolça durant el segle XX, era un local situat al carrer Loreto tocant a l'avinguda de Sarrià davant la plaça del doctor Ignasi Barraquer. S'hi respirava una atmosfera càlida ideal per la relació en la distància curta. Era, en altres paraules, el clàssic scotch-bar a l'anglesa, amb el pedigrí burgués propi de la zona. Un lloc idòni per prendre una copa amb música de fons sense estridències. Allà va romandre durant tots els anys 1970's a l'ombra de l'Hotel Melià i de la sala de festes Starlet's i ben aprop de l'Hotel Derby i el cinema Loreto. En els seus últims anys, traspassada ja la frontera dels 1980's s'hi podia escoltar habitualment música en viu, bàsicament jazz i samba, en un ambient tranquil i intimista.

5 comentaris:

  1. Muchos cubatas me tomé allí....muchos. Eso fue en 1971/72 y 73
    Tenía personalidad. Entrabas y toda la barra era de madera noble, a la izquierda. La decoración era de puff y sofás y las paredes de discos de vinilo . Había música y el ambiente era discreto
    Para aquella época era lo mejor de lo mejor.
    Salut

    ResponElimina
  2. Jo vaig treballar durant un temps a prop i al menys durant algun temps crec que exercia a determinades hores d'una mena d'alterne de categoria.

    ResponElimina
  3. El meu marit hi cantaba, juntament amb altres musics uruguaians

    ResponElimina
  4. el meu pare, era el propietri d'aquest local

    ResponElimina
    Respostes
    1. Qui es el teu para?? Jo soc el Guillem, el zuiderzee lo monto Adolfo, era mi padre y le regalo el 50 por cieno a pepe tío de mi madre para q se encargará!! Y el chapete y chapeton!!

      Elimina