divendres, 20 de febrer del 2015

LOS FAROLES. Dancing. Nou de la Rambla 92. (1929-1937)Local inaugurat per Enriqueta Pujol el 27 d'abril de 1929 aprofitant l'eufòria que envoltava l'obertura de l'Exposició Universal a Montjuïc, aquest dancing-cabaret, situat al carrer Nou de la Rambla (aleshores Asalto) davant de l'embocadura del carrer de Santa Madrona, molt aprop del Paral·lel, era inicialment de format molt petit però ple de taxi-girls i tanguistes expertes en l'art del ball. L'èxit que va assolir als pocs mesos de la seva obertura va decidir a la propietària a ampliar-lo amb la construcció de dues glorietes de típic estil malagueny. 
L'orquestra Moret s'encarregava de posar-hi la música cada nit i el nombre de senyoretes a disposició dels intrèpids ballarins va arribar a ser de quaranta. Va romandre actiu durant tot el període de la Segona República fins després de l'esclat de la Guerra Civil.

*1930.- Emplaçament del Dancing Los Faroles en un plànol municipal de l'època (Font: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Cliqueu sobre la imatge per ampliar-la)

*1930's.- Anunci de Los Faroles publicat a la revista satírica Papitu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada