dimarts, 14 d’abril del 2015

ESGLÉSIA DE L'HOSPITAL CLÍNIC. Villarroel/Rosselló (1906-1959)

Agraïments a EMILIO GÓMEZ FERNÁNDEZ


L'accés principal a l'església des de l'interior de l'hospital, (Foto: Gabriel Casas Galobardes / ANC )

El recinte de l'Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, construït a començaments del segle XX segons un projecte de Josep Domènech i Estapà (1858-1917), disposava en la seva estructura original d'una església accessible des de l'interior del complex hospitalari. Aquesta construcció era situada rera la Facultat de Medicina i la part posterior del temple quedava emplaçada al centre de la façana de l'hospital del carrer Villarroel just davant de la cantonada amb Rosselló. 
Vista des de l'exterior l'església es distingia per una gran rosassa situada al bell mig de la façana sota un frontó coronat per una creu i dos campanars laterals d'alçada similar al cos central.

*1907.- Interior de l'església amb l'altar. (Foto: Frederic Ballell Maymí)

*1910's.- La façana posterior de l'esglesia en una imatge captada durant un partit al camp de futbol del FC Espanya. (Foto: Josep Brangulí / ANC )

L'església seria suprimida del recinte hospitalari cap a finals dels anys 1950's quan es van acometre les obres d'ampliació de l'ala de l'hospital amb façana al carrer Villarroel que va guanyar diverses alçades i modificà l'estructura original de l'edifici.

*1961.- Vista del recinte del Clínic a vol d'ocell. La fletxa groga ens indica les obres d'ampliació de l'ala del carrer Villarroel que va suposar la supressió de l'església. Al fons el Mercat del Ninot i la torre de la Caserna dels Bombers. (Foto: Arxiu Municipal 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada