dilluns, 20 de juliol de 2015

COLMADO NARCÍS LLADÓ. Rambla de Catalunya 85 (1890's-1920's)


*1900.- El Colmado Lladó poc després de la seva obertura (Font: Arxiu Mas)

Oberta als últims anys del segle XIX al número 85 de la Rambla Catalunya tocant a Mallorca, la botiga de queviures de Narcís Lladó va ser un dels exponents del modernisme aplicat als comerços. El seu creador va ser Jeroni Granell i Manresa i destacava pel seu aspecte exterior amb la porta i els aparadors enmarcats per un doble secció formada per un joc d'arcs parabòlics amb els extrems cargolats formant motius florals. També era especialment singular la vidriera de peces emplomades acolorides, que s'estenia sobre la porta d'entrada a la botiga tot formant un atractiu conjunt floral. La resta de la marqueteria de fusta jugava amb línies còncavoconvexes. Aquest establiment va desaparèixer entrats els anys 1920's.

*1898.- Làmina acolorida dibuixada per Jeroni Granell amb el projecte de la façana de la botiga. (Font: Valentí Pons. Inventari general del Modernisme)


*1912.- La mateixa botiga uns anys després sense els globus que penjaven de les dues seccions i amb productes anunciats als vidres dels aparadors

6 comentaris:

 1. A mi em recorda un establiment que hi ha a la cantonada de Girona - Consell de Cent, em sembla que es un forn de pa.

  Guillem

  ResponElimina
 2. És cert Guillem, suposo que et refereixes a la fleca que hi ha just davant de les escales d'accés a l'estació del Metro de Girona.

  ResponElimina
 3. Les meves salutacions cordials a l'Anònim seguidor esdevingut martell dels heretges que practiquen la pirateria i el plagi. Sàpiga que els comentaris que no van signats són eliminats sistemàticament del blog, Almenys posis un nick home!!! (el Vengador Justiciero, el Torquemada de la Xarxa o alguna cosa així simpàtica.) Bromes apart, si vostè vol parlar amb mi de plagis, (aquest blog és un dels més plagiats que conec, no en tingui cap dubte) pot escriure'm al correu electrònic de Barcelofília. Bon estiu.

  ResponElimina
 4. Si, efectivament em referia a aquesta fleca. En aquell barri hi han bastants establiments amb una façana singular, recordó un que está al carrer Girona entre Mallorca i Valencia que havia sigut un forn, ara ja no ho es.

  Guillem

  ResponElimina
 5. Gràcies per citar-me.
  Aprofitant el tema he publicat en el meu bloc un altre comerç d'en Granell

  http://vptmod.blogspot.com.es/2015/08/barcelona-valencia-416-fleca.html

  ResponElimina