dissabte, 15 d’agost de 2015

MIX. Music Snack Scotch Bar. Plaça Francesc Macià. (1972-1973)

Agraïments a MIQUEL F. PACHA i MARIA JOSÉ GONZÁLEZ

A l'octubre de 1972 un nou local s'incorporava a l'oferta d'oci de l'entorn de la plaça Calvo Sotelo. El Mix es definia com un Music Snack Scotch Bar i fent honor al seu nom presentava una diversitat de músiques als seus clients, tant en la modalitat enllaunada com en directe. Era situat als baixos de l'edifici propietat de l'asseguradora suïssa Winterthur i al costat de la cafeteria La Oca, una de les més populars de l'època en aquella zona. 
La seva programació incloia sessions de jazz, música brasileira, pop i al cap d'uns mesos incorporaria també la música clàssica, una novetat molt poc habitual en aquest tipus de locals. Al novembre de 1972 hi va actuar el pianista Tete Montoliu i a partir de 1973 les "nits clàssiques" del Mix eren tot un esdeveniment. La vida del local va ser però, molt curta i a la temporada següent va deixar de funcionar.

*1973.- Final del carrer Urgell arribant a la plaça Calvo Sotelo (avui Francesc Macià), on es pot veure el rètol del Bar Musical Mix als baixos de l'Edifici Winterthur.


*1972.- La Vanguardia del 29 d'octubre publicava aquest retall sobre la variada oferta musical que es podia trobar al Mix.


*1972.- Programació del novembre d'aquell any dins el 7è. Festival de Jazz de Barcelona.

*1973.- Un retall de premsa del mes d'abril anunciant les nits clàssiques del Mix. (Font: Hemeroteca La Vanguardia)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada