diumenge, 16 d’agost del 2015

ZACARIAS. Restaurant-Discoteca. Club Privat. (1973-1990)



Durant el mes de juny de 1973 va obrir portes al mig de l'illa delimitada pels carrers Urgell, Buenos Aires, Villarroel i la Diagonal, el restaurant Zacarías, un local no massa gran, soterrat i que des del primer moment va voler donar una imatge de selecte, orientat a un públic benestant. L'oferta gastronòmica, molt internacional (com es deia aleshores), es complementava amb la possibilitat de prendre senzillament una copa i fins i tot ballar fins a altes hores de la matinada.
El local era discret, gairebé imperceptible des de l'exterior, amb accés des del bell mig d'un pati interior i sempre va traspuar una atmosfera d'elitisme i d'espai reservat a una clientela d'una afavorida posició social, molt en sintonia amb l'ambient que es movia a l'entorn de la plaça Calvo Sotelo (avui Francesc Macià).

*1973.- Retall de premsa publicat a La Vanguardia del dia 28 de juny en el que s'expliquen les excel·lències del nou local.

Aquest caràcter selecte i exclusiu es va acabar de fer palès quan a el 18 de gener de 1979 Zacarías va optar per esdevenir club privat, (s'anunciava com el primer d'Espanya d'aquestes característiques) i feia circular una targeta de soci per als seus membres, que entre d'altres avantatges, permetia una sèrie de descomptes i preus especials en alguns acreditats comerços de la ciutat. El local era també lloc habitual per a presentacions de llibres, d'espectacles, actes comercials i reunions d'empresaris.


*1979.- Aquell any va començar amb la conversió de Zacarías en club privat com es feia palès en aquest retall de premsa publicat el mes de gener. (Font: Hemeroteca de La Vanguardia).

La historia de Zacarías es perllongaria fins al començament de la dècada dels 1990's. Els germans Mas van llogar el local per condicionar-lo com a sala de música en viu i al 1991 hi van obrir La Boîte, una proposta d'oci oberta a tothom que marcaria una època en les nits musicals barcelonines.
Posteriorment al tancament de La Boîte un nou local de música en viu, el Zac Club, va recuperar una part del nom original de Zacarías.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada