divendres, 27 de maig del 2016

STRIKE CLUB. Bolera. Passatge Domingo 12. (1952-1955)

Agraïments a EUGENIO GUARDIOLA SANTAFÉ



Cap a finals de 1952 l'antic Garatge Fantasio, situat a la part del darrera de la sala de cinema del mateix nom al passeig de Gràcia, va ser habilitat com a bolera i sala de ball. El nom escollit va ser Strike Club, denominació que els aficionats a les bitlles sabran que fa esment a tombar-les totes d'un sol tir.
L'entrada era pel número 12 del passatge Domingo (dins l'illa formada pels carrers Mallorca, Passeig de Gràcia, València i Rambla Catalunya). L'esport de les bitlles era aleshores una modalitat força estesa, que apareixia habitualment a la premsa esportiva. En el primer any de funcionament a l'Strike s'hi organitzaren diversos campionats entre ells el de Catalunya. Posteriorment el ball i la musica amb orquestra va anar guanyant terreny a aquest esport i el negoci va acabar tenint una vida no massa llarga. 
Aquest mateix local va acollir a partir del desembre del 1958 el primer supermercat d'autoservei de la ciutat i amb el pas del anys una bona part de la seva superfície va ser ocupada pel legendari Drugstore del Passeig de Gràcia.

*1953.- A l'octubre d'aquell any el local va acollir el Campionat de Catalunya de Bitlles (Font: Hemeroteca El Mundo Deportivo)

*1954.- Actuacions musicals en els dies de la inauguració de la temporada a l'Strike Club (Font: Hemeroteca La Vanguardia).

1 comentari: