diumenge, 1 de gener de 2017

PAVELLÓ PIRELLI. Exposició de 1929. Montjuïc (1929-1930)

Agraïments a ELOY FERNÁNDEZ CASTILLO
 
 

*1930.- El Pavelló Pirelli. (Font: Col·lecció Jorge Álvarez - Giacomo Alessandro)
 
La societat comercial italiana Pirelli, una de les principals productores de cautxú i de pneumàtics per automòbils, va ser una de les empreses privades que va concórrer a l'Exposició Internacional de 1929 amb pavelló propi.
L'edifici estava inspirat en el estil renaixentista llombard i va ser erigit segons un projecte de l'arquitecte italià Pietro Allodi, habituals en les construccions de l'empresa milanesa, assistit per l'enginyer Terzi. Es va aixecar prop del Palau Nacional a l'inici de l'avinguda dels Muntanyans. El circuit del trenet de l'exposició passava just pel darrere d'aquest pavelló.
La bandera de la ciutat de Milà onejava sobre el templet circular central i l'acompanyaven les d'Itàlia i Espanya als costats de la porxada d'entrada.
L'empresa catalana Pallarols es va ocupar de la major part de la decoració interior.
 
*1929.- A la imatge hi podem veure el pavelló Pirelli a l'esquerra, així com les vies del trenet de l'Exposició que discorria pel darrera de l'edifici.

1919.- Emplaçament del Pavelló Pirelli segons el Plànol Oficial de l'Exposició. (Font: Col·lecció privada Francisco Arauz)


*1929.-  Una vista de l'interior del pavelló.
 
*1929.- Imatge nocturna de l'inici de l'avinguda de Montanyans amb el Pavelló Pirelli il·luminat en primer terme.

*1929.- Pràcticament la mateixa imatge anterior captada de dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada