dissabte, 4 de març de 2017

CAFÈ DE LISBOA. Passeig de Gràcia (1881-1890)

Agraïments a ENRIC COMAS i PARER

La nit del 25 de maig de 1881 es va inaugurar al passeig de Gràcia entre Diputació i Consell de Cent, el Cafè de Lisboa.  En aquell temps la finca on s'emplaçava aquest local corresponia als números 82 i 84 del passeig segons la seva antiga numeració.
El local s'afegia a la llarga llista d'establiments on el cafè era el producte estrella. De fet, no era una novetat al barri perquè anteriorment el mateix local del Lisboa havia estat ocupat per l'anomenat Cafè Hispanoamericano.
Segon algun cronista de l'època el canvi que havia suposat la reforma integral de l'interior va permetre millorar l'espai en elegància i lluminositat. El local disposava també d'uns espaiosos jardins on regularment s'organitzaven concerts a l'estiu.
 
*1881.- Retall de l'edició de La Vanguardia del 27 de maig d'aquell any que afalaga la decoració interior del Lisboa.  
*1885.- Concerts als jardins del Cafè de Lisboa. (Font: Hemeroteca La Vanguardia)

Del local se'n va tornar a parlar a la premsa uns anys després quan va ser escenari del suïcidi d'un ciutadà alemany als lavabos del local. A partir d'aquest moment la pista del Cafè de Lisboa es perd a les hemeroteques. No sabem si aquest fet luctuós esdevingut al mes de novembre de 1890 va tenir a veure amb la desaparició del local.

*1890.- Relat publicat a la premsa del suïcidi d'un súbdit alemany al Cafè de Lisboa. (Font: Hemeroteca La Vanguardia).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada