diumenge, 8 de setembre de 2019

KRONOS. Discoteca. Llança 5. (1983-1990)
A principis dels anys 1980's el tancament de Hair, la discoteca que hi havia al començament del carrer Llança, davant del canòdrom Pabellón, va propiciar l'aprofitament del local i la seva reobertura amb un altre nom: Kronos.
Aquesta nova etapa de la discoteca probablement no tindria més història que la d'una clàssica i habitual actualització del disseny i de renovació del seu interior, si no fos perque la breu existència de Kronos estigué esquitxada per la seva vinculació al joc il·legal, un tema que en aquella època, ja legalitzats des de feia anys els bingos i algun casino, era objecte d'habituals investigacions policials. 
Concretament durant els mesos d'octubre i novembre de 1986 la policia catalana va accedir al local per confirmar que, en una dependència interna oculta, s'hi practicava els joc fins i tot quan la discoteca estava tancada al públic.

*1986.- Fragment de l'article publicat a La Vanguardia el dia 20 d'octubre d'aquell any en el que apareix Kronos com un dels centres on es practicava de joc il·legal a la ciutat.

*1986.- Una dotació de Mossos d'Esquadra davant la porta de la discoteca Kronos durant les actuacions policials realitzades a la tardor d'aquell any. (Foto: Kim Manresa / La Vanguardia).
 

2 comentaris:

  1. En la misma calle había otro bar, junto Gran Vía. No diré el nombre por razones obvias. Allí también se hacían, y para aquellas épocas, unas timbas de caldeo. Cerraron . Hoy creo que lo lleva un oriental.
    salut

    ResponElimina
  2. Una discoteca con buena música y ambiente. Benditos años 80.

    ResponElimina