dimecres, 30 d’octubre del 2019

JOIERIA RELLOTGERIA CARLOS VENDRELL. Rambla / Sant Pau. (1920's-1960’s)


*1920's.- Una imatge de la Joieria de Carlos Vendrell amb la seus aparadors plens de joies i rellotges.

Coneguda popularment i durant molts anys com la joieria del Liceu, aquest establiment va pertànyer a una de les nissagues de joiers i rellotgers més antigues de Barcelona: la família Vendrell. Tot i que el seu primer negoci va arrencar al 1840 del barri de Sants, la botiga de la Rambla del Centre número 2 que feia cantonada amb l'entrada al carrer Sant Pau, als baixos de l'edifici del Liceu, va ser durant anys la joieria més emblemàtica dels Vendrell.
Es distingia clarament i de lluny pel seu rellotge d'esfera que hi havia a l'exterior a la mateixa cantonada. Carlos Vendrell va ser l'artífex de l'expansió de l'empresa creada pel seu pare Jaume Vendrell, que havia començat amb un negoci de quincalla amb la seva dona Francesca Castellà al número 37 del carrer Hospital. Carlos Vendrell Castellà va ser regidor de l'Ajuntament de Santa Maria de Sants i figura clau en l'expansió del negoci.

1920's.- Propaganda de la Joieria Vendrell. (Font: todocoleccion.com). 

*1925.- Anunci de la joieria publicat en premsa.  (Font: Hemeroteca La Vanguardia).

*1930's.- La joieria de Carlos Vendrell (fletxa groga) amb el seu rellotge a la cantonada. (Foto: Josep Brangulí /AFB).

*1964.- Postal en la que podem veure la rellotgeria Vendrell en els seus últims anys. El rellotge sobre la porta d’accés a la botiga encara es visible a la cantonada amb el carrer Sant Pau. 



1 comentari:

  1. Los descendienfes son los propietarios de la actual relojería Suiza de Rambla Cataluña

    ResponElimina