diumenge, 16 de febrer del 2020

RESTAURANT GALA. Via Augusta 112. (1966-1990's)

 
 
*1966.- Primers anuncis del restaurant Gala insertats a la premsa poc després de la seva obertura (Font: Hemeroteca La Vanguardia)
 
Restaurant obert a l'any 1966 a la Via Augusta cantonada amb el carrer Lincoln, molt a prop de la Plaça Molina. 
L'establiment formava part del grup de restaurants selectes i distingits de la part alta de la ciutat i així era anunciat a la publicitat de l'època. Disposava de viver propi de llagostes i les seves mariscades eren força valorades entre les classes benestants que el freqüentaven. 
 
*1966.- L'edifici de l'Hotel Gala Placidia, als baixos del qual hi havia el restaurant Gala.
 
El local formava part de l'Hotel Gala Placídia, un immoble començat a construir al 1965, segons un projecte de l'arquitecte Jordi Adroer amb acabats ceràmics de Joan Vila-Grau i Jordi Aguadé.  L'hotel disposava de 28 suites que s'anunciaven com ideals per a homes de negocis. La seva façana s'estenia fins al numeros 33 i 35 del carrer de Lincoln. La seva inauguració es va produir al maig de 1966. 
El 1990 l'hotel i el restaurant van canviar de titulars passant de Lincoln S.A. a mans d'Ajhoury Desarrollos Turísticos, S. A. i cap a mitjans de la dècada l'edifici es va reformar i rehabilitar per deixar de ser hotel i construir-hi pisos.
 
*1984.- Als anys 1980's Gala proposava plats de nova cuina basca.
 
*1990's.- Targeta del Restaurant Gala i l'Hotel Gala Placídia corresponent a l'última etapa d'aquests establiments.

 
El mateix local on hi hagué del restaurant Gala va ser ocupat a partir de mitjans de la dècada dels 1990's per diverses pastisseries que també incorporaven serveis de càtering. Al 1996 s'hi va instal·lar Mos, que el 2006 va passar a ser Bocí i actualment (2020) hi ha la pastisseria Dolç.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada