dilluns, 6 de juliol del 2020

BAR PEPITA. Constitució 158. La Bordeta. (1930's-1960's)


Típic bar de barri on se servien també alguns menjars en un ambient popular i proletari. El Bar Pepita era situat al barri de la Bordeta en un edifici d'una única planta que ja existia abans de la Guerra Civil i que durant molt de temps va quedar afectat urbanísticament per l'obertura del carrer Badal. Era un establiment freqüentat per obrers del barri i treballadors de les múltiples fàbriques de l'entorn. 
Al capdavall serien però, les obres de construcció del Primer Cinturó de Ronda (avui Ronda del Mig), les que provocarien l'enderroc i desaparició de la finca que acollia el Bar Pepita.

*1967.- Una imatge excel·lent de tot el petit edifici que acollia el Bar Pepita, un dels molts locals per beure i menjar que freqüentaven les classes populars i treballadores del barri. Al fons, sobre les cases dl carrer Badal, es pot veure la xemeneia de la fàbrica de Teixits Balet i Vendrell. (Foto: Jordi Rovira i Jornet/Arxiu Històric Sants-Montjuïc


*1933.- Emplaçament de la finca on hi havia el Bar Pepita. (Font: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Cliqueu sobre la imatge per ampliar-la).

1 comentari: