diumenge, 25 de juliol del 2021

BODEGA PASCUAL (C. Santaló entre Calaf i Rector Ubach) (1920's-2014)

Una de les bodegues típiques de l'entorn del mercat de Galvany va ser aquest establiment conegut popularment al barri com La Bodegueta de Santaló. Era situada al número 79 davant de l'edifici dels Franciscans en aquell tram de carrer on el desnivell es força notable fent pujada en direcció a la Via Augusta.

Segons algunes fonts del barri, el Bar Pascual va estar inicialment emplaçat a l'altra banda del carrer Santaló just enfront, al número 86, als baixos d'un immoble que va ser enderrocat als anys 1960's.

La seva aparença interior era la típica d'una bodega de barri amb  barrils de vi, per a la seva venda a granel, i amb els seus clients fidel amb els got a la mà comentant qualsevol detall de l'actualitat sempre presents i amb alguns personatges habituals que s'hi passaven gairebé tot el dia. El local incloïa també l'habitatge dels amos amb un pati exterior al fons 

*2000's.- Interior del Bar Bodega Pascual (Foto: Autor desconegut

El 2014 la bodega va tancar per jubilació dels seus propietaris i al l'any següent al local s'hi va instal·lar la Llibreria Casa Usher.  Els nous propietaris van tenir cura de mantenir els vestigis del què havia estat l'antic local conservant les rajoles adossades a la paret i el paviment hidràulic del terra de les diferents estances.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada