dilluns, 31 de gener del 2022

CINE ARISTOS. Muntaner 246. (1943-1966)



El cinema Aristos va ser inaugurat el 17 de desembre de 1943 a la part noble del carrer Muntaner poc després de traspassar la Diagonal. La sala disposava de 850 butaques i el mateix dia de la inauguració es va publicar un curiós anunci a les planes de La Vanguardia on s'anunciava l'obertura del cinema. La particularitat era que l'anunci ocupava tota una columna de dalt a baix d'un full del diari, la qual cosa obligava al lector a girar el diari per poder-lo llegir. Aquesta estratagema publicitària va fer que gairebé a ningu li passés desapercebuda la notícia, que informava de la projecció de Las aventuras de Marco Polo, amb el gran Gary Cooper encapçalant el repartiment del film escollit per inaugurar la sala. 

*1943.- Edició de La Vanguardia del dia de la inauguració del cinema Aristos amb l'enginyós anunci transversal.

*1943.- Cartell del film que va inaugurar el cinema Aristos

El cinema va tancar portes l'últim dia de juliol de 1966. Tot seguit va ser reformat per convertir-se en el Teatro Moratín, que obriria portes a l'any següent.

*1960's.- Una entrada del cine Aristos en els seus últims anys.

1 comentari:

  1. He seguit el fil i desconeixia que aquest cinema fos el antic Moratin, antiga Belle Epoque i Luz de Gas actual!! Diria que mai hi vaig anar quan era cinema Moratin, m'agafava una mica jove els anys 70's!

    ResponElimina