diumenge, 25 d’agost del 2024

SAFARI. Snack Bar. Carrer de Buenos Aires 4. (1958-1960's)

MIQUEL BARCELONAUTA

Agraïments a JOANA FRANCÈS


El carrer de Buenos Aires, el més curt de la trama Cerdà a la part muntanya de l'Esquerra de l'Eixample, va començar a ser ocupat per edificis a mitjans de la dècada dels 1950's. Fins aleshores era envoltat de descampats, algun camp de futbol, alguna fàbrica i els antics terrenys de la Granja Experimental  que travessava en direcció a la cruïlla Casanova / Diagonal on el carrer s'acabava davant de la Casa Pere Company (1911). Era aquest darrer tram l'únic que presentava construccions d'alçada.  

*1950's.- Vista aèria de l'entorn de l'actual plaça Francesc Macià amb el curs del carrer Buenos Aires, marcat amb una línia groga des de la carretera de Sarrià fins a la cruïlla entre els carrer Casanova i la Diagonal. 

A l'altre extrem del carrer es va anar vinculant a la nova centralitat que a partit dels ants 60's va generar l'aleshores Plaza de Calvo Sotelo (actual Francesc Macià). Un dels primers locals oberts al carrer Buenos Aires, en la zona més pròxima a la carretera de Sarrià, va ser la cafeteria snack bar Safari, que era situada als baixos de l'immoble del número 4  fent pràcticament cantonada amb el carrer del Comte Borrell. El Safari, que presentava la seva publicitats amb motius de guerra de tribu africana (màscares, cuirasses, llances de guerra...), va ser inaugurat a començaments de l'estiu de 1958 

*1958.- Anunci de premsa sobre la inauguració del bar Safari el dia 21 de juny d'aquell any (Font: Hemeroteca La Vanguardia).

*1958.- Festa de Cap d'Any per celebrar l'arribada del 1959 al Safari. (Font: ARCA / El Noticiero Universal)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada