dijous, 29 d’agost del 2024

PÒRTICS D’ORDENACIÓ DEL TRÀNSIT ALS CARRILS CENTRALS DE LA DIAGONAL (1986-2024)

 MIQUEL BARCELONAUTA


Aquests pòrtics van ser instal·lats a l'any 1986 al llarg del tram de l’Avinguda Diagonal que s'estén entre la plaça Francesc Macià i el pont sota la Ronda de Dalt, que dóna entrada al municipi d'Esplugues de Llobregat i a l'autopista. Constaven de tres pantalles situades respectivament sobre els tres carrils centrals. En elles hi podien aparèixer una fletxa verda o bé una aspa vermella. La intenció era regular i graduar el sentit dels vehicles que circulaven per aquests carrils fent-los reversibles en funció del flux de trànsit. En el seu disseny hi va col·laborar l'arquitecte valencià Santiago Calatrava, que en aquella època va deixar a la ciutat obres com el pont de Bac de Roda sobre les vies del tren o la torre de Comunicacions de la Telefònica a la plaça Europa de Montjuïc.

2020's.- Un dels pòrtics situat al tram final de la Diagonal 

Durant prop de 40 anys els pòrtics van conformar el paisatge de la part final de la Diagonal, la més ampla d’aquesta via. La seva supressió a l’estiu de 2014 va obeir bàsicament a raons d'inutilitat, atès que en la pràctica els carrils ja no eren reversibles sinó que romanien sempre en la mateixa direcció d'acord amb la senyalització horitzontal.

2010's.- El primer dels pòrtics sortint des de Francesc Macià era situat abans de la cruïlla de la Diagonal amb l'Avinguda de Sarrià. (Foto: Àlex Garcia/La Vanguardia)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada