dissabte, 23 d’octubre del 2010

ASIL DE LES HERMANITAS DE LOS POBRES (1881-2004)

* 1900's - Una imatge de l'asil a començaments de segle XX (Foto: Joan Martí)

Aquest conjunt ocupava més de la meitat de l'illa Consell de Cent-Viladomat-Diputació-Comte Borrell.
Els edifics van començar a buidar-se a començaments de 1996 amb el trasllat dels ancians asilats al centre que la mateixa congregació tenia a la plaça Tetuan.
L'any 1998 la congregació va vendre el solar i l'edifici a l'ajuntament i a l'Hospital Clinic, que el van adquirir amb l'idea de fer-hi equipaments escolars i sociosanitaris. L'antic jardí del convent es va obrir al públic el desembre de 2000 com un interior d'illa, que després va ser dedicat a  la religiosa Emma de Barcelona. S'inicià un debat per determinar si calia catalogar el conjunt com a patrimoni històric-artístic i així protegir-lo. Finalment va quedar descartada aquesta possibilitat i es va inciar l'enderroc que es va completar l'any 2004 amb la desaparició del convent.

*2000's - L'antic jardí amb altes palmeres va ser recuperat per obrir-hi l'interior d'illa dedicat a Emma de Barcelona

1 comentari:

  1. Desapareció el convento, las habitaciones del asilo y que conste que en el jardín interior podías entrar y hablar con los ancianos etc. Una noche demolieron la capilla, donde muchos vecinos frecuentaban, desapareciendo los vitralls y las imágenes que a saber donde fueron a parar, debajo de la Iglesia hay personas enterradas y había un túnel que durante la guerra servía de refugio de las bombas. De todo esto que se ha hecho??? Las imágenes religiosas, los vitralls, los muertos, el túnel ???? Investiguen por favor !!!!!! Trini Mañes

    ResponElimina