dimecres, 22 de desembre del 2010

SPLENDID CINEMA / IMPERIO CINEMA / CINE EMPORIO (1922-1972)

Aquesta sala de projeccions cinematogràfiques va ser inaugurada el 27 de maig de 1922 amb el nom d'Splendid Cinema, i era situada al número 217 del carrer Consell de Cent entre Casanova i Villarroel davant el convent de les Adoratrius, en un punt intermig entre el barri del Mercat del Ninot i la Gran Via.
En acabar la Guerra Civil, la sala fou rebatejada com Imperio Cinema el 30 de març de 1939, un nom en perfecta simptonia amb el règim acabat d'instaurar per la força. Només un any després, el 20 d'abril de 1940,  el nom del cinema va tornar a ser corregit adoptant el de Cine Emporio amb que sobreviuria fins al seu tancament definitiu.
A començament dels anys 1950's el local va ser reformat a fons amb una nova façana sobre la que lluien les cinc anelles olímpiques com a element distintiu de la sala. Amb aquesta nova imatge externa l'Emporio va reprendre la seva programació el primer dia d'abril de 1951 fins al 30 de juliol de 1972. L'últim programa projectat aquell dia incloia Confidencias de mujer amb Jane Fonda i Rosas blancas para la hermana negra amb Libertad Lamarque. 

3 comentaris:

  1. Crec que hi va haver un altre Cine Emporio a la Zona Franca al costat de les vivendes de la Seat, i un Cine Casas a la barriada de Nostra Senyora del Port, que eren del mateix propietari

    ResponElimina
  2. Crec que el que tu diu era el Cine Emporium, carrer Independència, 238

    ResponElimina
  3. No, no, es deia Emporio i estava al costat de les vivendes de la Seat. El meu pare feia d'operador al Cine Casas al costat de la parròquia de Nostra Senyora del Port, i el cine Emporio era de la mateixa empresa (però per Internet no n'he trobat cap referència)

    ResponElimina