dilluns, 14 de febrer del 2011

GRAN HOTEL COLÓN. Plaça Catalunya (1902-1916)


*1903.- Dues imatges del Gran Hotel Colón, successor del Cafè Restaurant del mateix nom, a l'any de la seva obertura. S'acabava d'urbanitzar la Plaça Catalunya, la qual cosa queda palesa en la presència dels arbres i palmeres recent plantades.  


El 20 d'octubre de 1902 va ser inaugurat a la cantonada de la Plaça Catalunya amb el Passeig de Gràcia el Gran Hotel Colón en un nou edifici, que substituïa el de l'antic Cafè Restaurant del mateix nom. El projecte arquitectònic d'estil modernista era obra d'Andreu Audet i constava de planta baixa i dos pisos. A la façana, que conservava els grans finestrals de la planta baixa de l'antic cafè, hi destacava una cúpula força vistosa que presidia la cantonada amb Passeig de Gràcia. 
L'hotel disposava de seixanta habitacions i tenia servei de carruatge propi. Ben aviat va aconseguir un prestigi indubtable que va aconsellar d'ampliar l'establiment amb un nou edifici. Així doncs, a partir de l'any 1916 va ser profundament reformat i ampliat, va modificar totalment el seu aspecte extern, i donà pas al nou Hotel Colón molt més gran.

*1903.- Façana de l'edifici amb el rètol identificador de l'establiment hoteler.

*1904.- Menjador (Foto: Arxiu Andreu Valldeperes)

*1904.- Sala de lectura (Foto: Arxiu Andreu Valldeperes)

*1902.- La barberia de l'hotel (Foto: MR&C - Col·lecció privada Jorge Álvarez) 

*1904.- Detall de la façana amb els balcons de la segona planta (Foto: Arxiu Andreu Valldeperes)

*1904.- Vista de la galeria principal a la primera planta. (Foto: Arxiu Andreu Valldeperes) 


*1908.- El Gran Hotel Colón des de la cantonada del començament del passeig de Gràcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada