diumenge, 9 d’octubre del 2011

CD CATALUNYA DE LES CORTS (1918-1970)


L'any 1918 es va fundar al barri de Les Corts el Catalunya Sporting Club, que es va orientar bàsicament cap a la pràctica del futbol. Durant els anys 1920's i 1930's el club va jugar la tercera divisió del campionat de Catalunya i disputava el seus partits en un solar situat entre la Diagonal i la Travessera de les Corts. El 1926 va jugar al camp d'en Galvany situat prop de l'actual plaça Francesc Macià al costat de la Diagonal. Finalment va recalar en el camp de la Travessera de Les Corts cantonada amb Entença al costat del Col·legi Pare Manyanet, on avui hi ha els Jardins de Joaquim Ruyra. Jugava amb samarreta blava i pantaló blanc. D'aquest equip provenia el que fou gran jugador del Barça Martí Ventolrà.
Durant el franquisme el club va passar a denominar-se oficialment Club Deportivo Cataluña de Las Corts i va jugar en les categories regionals i d'aficionats. L'any 1956 va aconseguir la millor classificació de la seva història quan va aconseguir l'ascens a Tercera Divisió on només va jugar una temporada.
El 30 de gener de 1966 el Catalunya de Las Corts, que en els seus ultims anys va tenir la seu social al carrer Morales 35, va disputar el seu ultim partit al Camp de la Travessera, on sempre jugava els diumenges al matí. L'execució del pla urbanístic de la zona havia sentenciat la desaparició d'aquell camp de futbol que mai va tenir portes ni graderies, només una tanca de fusta per separar el terreny de joc dels ocasionals espectadors. Orfe de camp propi, l'equip va passar a jugar els seus partits al camp de Torre Melina a Collblanc fins a la seva desaparició l'any 1970.

*1966.- Noticia de premsa publicada a El Mundo Deportivo sobre la desaparició del camp de la Travessera.

5 comentaris:

  1. Cada diumenge amb al meu pare,asistiam a tots els partits del Catalunya Las Corts. El seguiam per tot Barcelona, desde al camp del Ali oli,hata el camp del Gas

    ResponElimina
  2. El meu pare va jugar en aquest equip i a l'any 1951 va rebre un homenatge d'acomiadament, es deia Francisco Seba Palazon

    ResponElimina
  3. El meu pare em portava els diumenges al matí al camp del Cata, així li deiam a casa,quins records més bonics.

    ResponElimina
  4. Jo tambè i anava de petita cada diumenge , el.meu pare i habia jugat i anabem al carrer Morales on era el centre social del club . Al.centre i anava la gent del barri es reunien i el diumenges feien ball.

    ResponElimina
  5. Jo sóc de Vilanova i la Geltrú i les vacances les feia a casa d'un cosí al carrer Bergadà. Jugava a pilota al carrer quan ni hi havia els Mossos. Era un tàpia d'una fàbrica. I els diumenges al matí anava a veure els partits a aquest camp.

    ResponElimina