dimarts, 13 de desembre de 2011

GÀBIA DE VIDRE. Marià Cubí 105. (1968-1978)A les nits barcelonines de finals dels anys 1960's va començar a brillar amb força, per damunt de la Diagonal, un local que curiosament duia el seu nom en català, detall poc habitual en aquells anys de dictadura. Gàbia de Vidre, al carrer Marià Cubí, entre Aribau i Muntaner, va néixer com un scotch restaurant on es feien presentacions de llibres. Després va evolucionar i es va acabar presentant com a boite-discoteca però també com un pub sudamericà amb música en viu, on actuaven grups com Gauchos 4.
La decoració del local, a càrrec de Josep Maria Espada, tenia evocacions de la belle èpoque, una mica en la linia de modernor modernista que també Xavier Regàs havia aplicat al mític Bocaccio del seu germà Oriol al capdamunt del carrer Muntaner. 
Un incendi va acabar amb la vida de Gàbia de Vidre el 14 de març de 1978. Després, al mateix lloc s'hi va intentar instal·lar un club de premsa com a centre de reunió de la classe periodística, però el projecte no va arribar a cuallar. Als anys 1980's el local d'alterne Sabor, un dels top-less de més exit d'aquells anys, va ocupar també el mateix lloc i tornava a animar la nit a la zona.


*1978.- Aspecte exterior del local de Gàbia de Vidre després de l'incendi que el va destruir. (Foto: kimpol/bcn)

*1978.- La Vanguardia en la seva edició del 16 de març es feia ressó de l'incendi que va acabar amb Gàbia de Vidre.


10 comentaris:

 1. me acuerdo del local ¡¡ de la barra larga y de las chicas que andaban por allí ¡¡¡ tendría 18, 19 años ¡¡¡

  ResponElimina
 2. Marià Cubí, un carrer que no sé perquè li tinc una especial manía.

  ResponElimina
 3. va ser sonoritzada per Paco Escoda un dels millors tècnics de so !!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Paco Escoda, que també va dissenyar les taules de vidre en forma de copa amb peixos de colors i llum al sèu interior, la tapa o sobre de la taula era de vidre.

   Elimina
 4. Algú sap qué va passar amb el "Sabor"? Quan va tancar i per que?

  ResponElimina
 5. El domingo 17 de febrero de 1974, el pincha de La Gabia tenia una tele y daban el partido del Barça. Alguien iba cantando los goles. Yo estaba bailando alli con una chica.

  ResponElimina
 6. Las mejores y mas atractivas prostitutas de la noche de Barcelona se encontraban en Sabor Sabor........

  ResponElimina
 7. Vaig celebrar la festa del meu casament el 72

  ResponElimina
 8. Jo compaginava la Gavia de Vidre amb Luz de Gas, els anys 75, 76, 77, sempre erem la mateixa gent, et senties com família, com un club privat, a dalt musica a sota disco, tinc molts bons records

  ResponElimina