dissabte, 6 d’octubre del 2012

IMPERIO DEL MUEBLE. Paral·lel 72-80 (1965-1992)



A la dècada dels 1960's el Paral·lel va canviar ostensiblement la seva fesomia. Nous blocs d'habitatges van començar a substituir antigues edificacions, una operació se'n va endur alguns locals mitics d'aquesta històrica via, com fou el cas del Teatre Cómico. A la banda nord del tram comprès el Teatre Español i la Ronda Sant de Pau, on antigament hi hagué la llarga terrassa del Cafè Español, s'hi va aixecar un bloc de nou alçades que, en aquest cas, no  es va dedicar a habitatges sino a l'exposició i venda de mobles. El seu nom, contundent i grandiloquënt, era Imperio del Mueble, una empresa que va entrar ràpidament en competència amb d'altres grans superfícies del sector com Muebles La Fàbrica o La Favorita.   
Imperio del Mueble es distribuia en dotze plantes, comptant altells i soterranis, que totalitzaven 15.000 metres quadrats i oferia una àmplia i variada gamma de mobiliari tant per a la llar familiar com per a l'oficina. L'edifici, aixecat el 1965, era d'aparença senzilla i hi destacava el rètol vertical, que s'estenia des del cim fins a la primera planta de l'immoble, format per lletres separades que componien el nom de l'empresa per una banda i les seccions de cada planta a l'altra.


El negoci va durar fins l'any 1992 quan va iniciar un procés de liquidació total d'existències. Posteriorment l'immoble va ser venut a la immobiliària Núñez i Navarro, que en va aprofitar l'estructura per fer-li un reforma de dalt a baix amb façana nova per acollir-hi l'Hotel Barcelona Universal inaugurat l'any 2001.

12 comentaris:

  1. Respostes
    1. Cert Jordi, Muebles Tarragona que era a la cantonada Sepúlveda/Villarroel, on avui hi ha el Departament d'Empresa i Ocupació (abans Treball). Algun dia li dedicarem també una entrada en aquest bloc.

      Elimina
  2. Tots els imperis, per grandiloqüents que siguin, tenen la seva fi...

    ResponElimina
  3. Les grans botigues de mobles van tenir la seva època, el Paral·lel de l'Imperio i COESA avui també és un record.

    ResponElimina
  4. Tambe teniem a la ronda St. Pau el Bazar Perpiña .
    Pasito a pasito a bazar Perpiña .
    Uff , ja no recordaba tot aixo i m'has fet tornar uns quants anys enrera

    ResponElimina
  5. Per a mi Muebles La Fábrica era la màxima referència perquè estava al carrer de sota de casa dels avis. A veure si en parlo un dia perquè tinc un parell de coses a dir.

    ResponElimina
  6. Rosa tens raó, crec que s'escau un article de dos nites radiofónics barcelonins: pasito a pasito a Bazar Perpiñá y La Casa de las Mantas en Junqueras 5 al ladito de La Caixa. Felicitats pel blog, tota una meravella.

    ResponElimina
  7. Jo i vaig treballar desde el any 1974 fins al seu tancament

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mi padre trabajó desde el 61 hasta el 67 que recuerdos!

      Elimina
    2. La esposa del señor Suárez,Rosa, le regalaró a mi madre el ramo de novia cuando se casaron.

      Elimina
  8. Javier: jo m' enrecordo que també hi havien al Paral·lel dues botigues de mobles molt conegudes: Muebles Valverde. Tenien un local al 114 i l' altre al 120 de "marqués del Duero, com es deia abans l' avinguda. S'havien anunciat a la radio i diaris amb el lema "hombres con madera" i al barri, si havies de comprar mobles, era una de les botiges de referència.

    ResponElimina
  9. Mi padre estuvo trabajando ahi en en el año 66

    ResponElimina