dissabte, 9 de març de 2013

CA'L QUIMET. Bar de les Guitarres. Rambla de Prat 9. (1930's - 2009)

Guitarres i més guitarres s'amuntegaven al voltant de la barra i les parets de Ca'l Quimet. (Foto: Hey Beans)

Un trosset molt valuós de la història recent de Gràcia i de Barcelona es va perdre per sempre més el dia que va tancar portes Ca'l Quimet, el singular i entranyable bar de les guitarres. Va ser el 5 d'abril de 2009, un Diumenge de Rams, un diumenge com tants altres, de tardes amb el local atapeït de joves, com al llarg dels seus 70 anys de vida.
El nom oficial de Ca'l Quimet era però, Bar Bosque, denominació que li venia per estar emplaçat just davant de la sala de cinema que porta aquest nom.   
Durant molts anys fou un lloc idoni per les xerrades amb els amics, les tertúlies i les xerinol·les grupals. Més d'un hi va aprendre a tocar la guitarra perque sempre hi havia algú que n'agafava una de les moltes que s'acumulaven el local i es posava a cantar. Alguns personatges populars com Peret, Núria Feliu, Gato Pérez o Los Manolos, n'havien estat habituals o simplement hi havien passat algun cop i l'amo en deixava constància amb les múltiples fotografies que penjaven de les parets.
El bar del Quimet era un espai petit i enxubat. Calia baixar dos graons per entrar en aquella mena de cova, on tot semblava molt desordenat i del sostre penjaven multitut de paperets enganxats. Malgrat que, si hem de ser sincers, el local no es caracteritzava precisament per la seva netedat, se li podia perdonar aquesta mancança perque passar-hi una estona era com una evocació permanent a la bohèmia en un racó màgic, que semblava quedar totalment aïllat del brogit ciutadà.
Les cròniques coincideixen a constatar que la raó del seu tancament va ser un increment exagerat del lloguer per part del propietari que va impedir continuar amb el negoci.


Dues imatges més de l'interior del local (Fotos: Hey Beans)2009.- Última sessió a Ca'l Quimet. Els incondicionals s'acomiaden del local la tarda del 5 d'abril entre acords de guitarra. (Foto: Éric Lluent. L'Independent de Gràcia).

6 comentaris:

 1. Tinc la sort de ternir, tres peces de l'empresa Mecanicas Carreras Soujol SA, que fins abans de la guerra, a Ca`l Quimet, les feien funcionar junt amb sistema per a dispensar les primeres canyes de cervesa.
  Hi un un filtre vertical amb nivell de vidre i un manòmetre fins a 20 Bar, la segona sembla un agitador que amb un pinyó de bicicleta i una cadena removia el xarop i la tercera és el dispendador verical semblant als actuals.

  Voleu fotos? 609 178879

  ResponElimina
 2. Visc al mateix edifici a on estava el Bar Quimet i crec que el que cal es destacar la personalitat del primer propietari, obert a la gent i a activitats socials de bonhomia. Crec que tocava l'acordió i que alguns dies anava a distreure al nens d'algún hospital. A mi me donava carmels que sempre duia a la butxaca, perque no fumés tant. L'hereu del local, el seu fill, i la seva parella crec que francesa no va eretar precisament la seva sociabilitat i simpatia i els ultims anys va viure el local de la remenbrança dels antins temps.

  JJ

  ResponElimina
 3. Era com can60... molt divertit. Un punt de trobada i d'esbarjo prohibit pels pares

  ResponElimina
 4. Era com can60... molt divertit. Un punt de trobada i d'esbarjo prohibit pels pares

  ResponElimina
 5. Jo anave amb el meu pare de molt petitona tocaba la guitarra i cantavem i el senyor Quimet sempre ens posave un sombrero. I la senyora Pila em deie sempre nena Pastor i encara recordo unes ninetes rusas que em donave per jugar el senyor Quimet. Cuants anys de records amb el meu pare. Fa pena��

  ResponElimina
 6. J'ai connu il y a de nombreuses années (55-60), un bar, rendez-vous des artistes.... c'était, "El Bar Bosque" Rambla d'el Prat chez José Arcas Lafont. Quelqu'un as-il connu ce haut lieu de Barcelona ?

  ResponElimina