dissabte, 2 de març de 2013

GEORGIA. Discoteca. Pelai 58. (1975-1980)Georgia fou un nom molt corrent a les discoteques catalanes de finals dels anys 1970's. Hi havia discoteca Georgia almenys a Salou, Reus, Masnou i Mataró. Cap a finals de 1975 Barcelona va tenir també la seva Discoteca-Boite Georgia. Era situada al número 58 del carrer Pelai, tocant a la Plaça Catalunya i al començament de la Rambla. Luis del Olmo va ser l'animador i presentador de la festa d'inauguració del local la nit del 25 de juny de 1975.
Aquell Georgia de Pelai va ser una discoteca de la transició, on les noies i senyores no pagaven els dies feiners i a les nits hi actuaven grups com Hifi 2000. Arrel de la permissivitat i l'obertura que caracteritzava l'època, amb una societat àvida de descobrir tot allò que la dictadura havia limitat o prohibit, la fòrmula aplicada pels gestors de Georgia va consistir a apuntar-se descaradament al filó dels espectacles sexy en directe a partir de mitjanit. Mai no hi faltava el convencional striptease amb algun altre espectacle pujat de temperatura o algun número de tranformistes (com Les Ziegfeld que hi actuaven regularment).
El 1980 el local va passar a ser la discoteca Lib, prenent el nom de la revista eròtica editada per Grupo Z i aprofundint encara més en el contingut eròtic dels seus espectacles amb el periodista Luís Cantero com animador habitual de la sala.

*1976.- L'entrada de la discoteca Georgia rera la cabina telefònica.

9 comentaris:

 1. http://mtvo-lasmentiras.blogspot.com.es/2012/09/discotecas-antiguas-que-ya-no.html

  Hola Miquel, t'envio les discoteques que disposo i així agafes les que vulguis que et vinguin bé, una abraçada.

  ResponElimina
 2. Ostras....también l tenía olvidada...

  ResponElimina
 3. Havia un vestíbul ampli a nivell de carrer que donava accés a la Cafeteria Royal, com es pot veure al rètol de la foto. En aquest vestíbul havia unes escales que baixaven a la discoteca Georgia. Com que era molt cèntrica el públic era molt eclèctic. La primera barra que es trobava a l’entrar, a mà dreta, era la "barra dels executius", més allunyada de la pista de ball, acollia sempre gent més gran (d'edat y de butxaca) que anava més aviat a veure i ser vist, sempre amb algunes noies amb pretensions "fent la papallona" al seu voltant. Actualment les dues plantes (cafeteria i discoteca) són un Zara (com no!!!).

  ResponElimina
 4. Un comentario si alguien sabe cuando fue el cantante Basilio lo digo porque mi mujer salio en ese momento. Y le gustaría si se pudiera sacar el video de ese momento. En giorgia. Gracias

  ResponElimina
 5. El meu pare treballava a la Granja Royal, es deia Albert, feia entrepans, si algú el recorda m'agradaria molt que ho anotés,una abraçada .

  ResponElimina
  Respostes
  1. La meva mare tambe hi treballava. Al kiosk o de bocatas i menjar afora. Havia treballat tambe adins. Em sona nom d albert i també el de Gaspar.

   Elimina
  2. La meva mare tambe treballava a la Granja Royal primer adins crec despres feia entrepan afora al garito de frankfurts inaltres coses que hi havia a ma esquerra, sinnobrecordo malament. Crec quebes coneixien perque em sona el nom Alberto. La mera mare es deia Teresa.

   Elimina
 6. Jo el recordo i va ser víctima del Gaspart!!

  ResponElimina