dissabte, 2 de març del 2013

GEORGIA. Discoteca. Pelai 58. (1975-1980)



Georgia fou un nom molt corrent a les discoteques catalanes de finals dels anys 1970's. Hi havia discoteca Georgia almenys a Salou, Reus, Masnou i Mataró. Cap a finals de 1975 Barcelona va tenir també la seva Discoteca-Boite Georgia. Era situada al número 58 del carrer Pelai, tocant a la Plaça Catalunya i al començament de la Rambla. Luis del Olmo va ser l'animador i presentador de la festa d'inauguració del local la nit del 25 de juny de 1975.
Aquell Georgia de Pelai va ser una discoteca de la transició, on les noies i senyores no pagaven els dies feiners i a les nits hi actuaven grups com Hifi 2000. Arrel de la permissivitat i l'obertura que caracteritzava l'època, amb una societat àvida de descobrir tot allò que la dictadura havia limitat o prohibit, la fòrmula aplicada pels gestors de Georgia va consistir a apuntar-se descaradament al filó dels espectacles sexy en directe a partir de mitjanit. Mai no hi faltava el convencional striptease amb algun altre espectacle pujat de temperatura o algun número de tranformistes (com Les Ziegfeld que hi actuaven regularment).
El 1980 el local va passar a ser la discoteca Lib, prenent el nom de la revista eròtica editada per Grupo Z i aprofundint encara més en el contingut eròtic dels seus espectacles amb el periodista Luís Cantero com animador habitual de la sala.

*1976.- L'entrada de la discoteca Georgia rera la cabina telefònica.

14 comentaris:

  1. http://mtvo-lasmentiras.blogspot.com.es/2012/09/discotecas-antiguas-que-ya-no.html

    Hola Miquel, t'envio les discoteques que disposo i així agafes les que vulguis que et vinguin bé, una abraçada.

    ResponElimina
  2. Ostras....también l tenía olvidada...

    ResponElimina
  3. Havia un vestíbul ampli a nivell de carrer que donava accés a la Cafeteria Royal, com es pot veure al rètol de la foto. En aquest vestíbul havia unes escales que baixaven a la discoteca Georgia. Com que era molt cèntrica el públic era molt eclèctic. La primera barra que es trobava a l’entrar, a mà dreta, era la "barra dels executius", més allunyada de la pista de ball, acollia sempre gent més gran (d'edat y de butxaca) que anava més aviat a veure i ser vist, sempre amb algunes noies amb pretensions "fent la papallona" al seu voltant. Actualment les dues plantes (cafeteria i discoteca) són un Zara (com no!!!).

    ResponElimina
  4. Un comentario si alguien sabe cuando fue el cantante Basilio lo digo porque mi mujer salio en ese momento. Y le gustaría si se pudiera sacar el video de ese momento. En giorgia. Gracias

    ResponElimina
  5. El meu pare treballava a la Granja Royal, es deia Albert, feia entrepans, si algú el recorda m'agradaria molt que ho anotés,una abraçada .

    ResponElimina
    Respostes
    1. La meva mare tambe hi treballava. Al kiosk o de bocatas i menjar afora. Havia treballat tambe adins. Em sona nom d albert i també el de Gaspar.

      Elimina
    2. La meva mare tambe treballava a la Granja Royal primer adins crec despres feia entrepan afora al garito de frankfurts inaltres coses que hi havia a ma esquerra, sinnobrecordo malament. Crec quebes coneixien perque em sona el nom Alberto. La mera mare es deia Teresa.

      Elimina
    3. Maitechu m'alegro que hagis escrit i recordat que la teva mare treballava amb el meu pare que trobo a faltar, m'agradaria veure fotos de la granja com era i seria meravellós també fotos d'ell treballant, ell també va treballar a altres llocs com la cerveseria Baviera ,el Hotel Cristal i al nostre restaurant, els darrers anys de seguretat sobretot al Aquari on va estar més de 3 anys, una abraçada .

      Elimina
  6. Jo el recordo i va ser víctima del Gaspart!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ohh, recordes al meu pare ? I que va pasar amb aquest Gaspart, hem van dir que el meu pare feian entrepans molt bons.

      Elimina
  7. Mi padre era el Dj principal de la discoteca, Emilio Fernández García, yo jugaba los domingos entre la pista y la barra de bebidas...que tiempos... Mi nombre es Mariana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un saludo Mariana, tu también recuerdas a mi padre que trabajaba en la Granja Royal haviendo bocadillos ? Un abrazo.

      Elimina
  8. En esta disco se hicieron los casting de selección por provincias del programa televisivo La juventud baila, realizado por Fradejas.

    ResponElimina