diumenge, 6 de desembre del 2020

CAFÈ CABARET MARUXA. Unió 12. (1916-1919)


Probablement inaugurat com un simple bar amb reservats, el 4 de novembre de 1916 La Vanguardia publicava un anunci informant de la venda de material davant la imminent reforma del local. Abans d'acabar aquell mateix any el Maruxa era ja anunciat com un Saló Tango amb un reservat anomenat La Cueva probablement referit al soterrani per a espectacles de format més petit.

*1916,- Primera notícia del local conegut com Maruxa al número 12 del carrer Unió

Situat al número 12 del carrer a la Unió, a cinquanta metres de la Rambla, sabem també que el 1917 el local va ser rebatejat com el Maxim's Moderno i aleshores ja incorporava restaurant i grans atraccions. El ball del tango va constituir però una constant, que no l'abandonaria al llarg de la seva curta història 

En els primers mesos de 1919 el local canvia de direcció i recupera el nom original. El seu nou propietari és Antonio Mira que te molta cura en anunciar la reobertura afirmant que la nova direcció no te res a veure amb els antecedents del local. Una observació que fa pensar que el Maruxa hagués estat clausurat durant un temps causa d'algun incident violent com els que sovintejaven en aquella època en aquest tipus de locals d'oci. 


*1919.- Últims anuncis del Cabaret Maruxa amb Antonio Mira de propietari

En els seus darrers temps el Maruxa es presentava aplicant un determinat regust francès a la seva publicitat. Les seves funcions eren de 7 a 9 de la tarda i a partir de les 11 de la nit amb un planter de 25 ballarines tanguistes a disposició de la parròquia.

1 comentari: