divendres, 15 d’octubre del 2021

SENYAL DE PERILL AL VAGÓ DEL METRO (1980's-2000's)

 


Caps als anys 1980's, a les portes dels vagons del metro de la ciutat van començar a veure's cobertes amb aquest adhesiu que prevenia del perill de les portes quan s'obrien. Eren les portes que s'obrien automàticament sense que el passatger hagués d'accionar cap botó ni palanca per obrir-les. Els vagons de la línia 5 eren tots d'aquesta tipologia.

Es fàcil imaginar que algun dramàtic accident va ser el causant de la difusió d'aquesta terrorífica imatge on es veia un nen amb la mà atrapada a causa de l'obertura automàtica de la porta del vagó amb la seva mare al costat. La imatge era singular i no formava part de cap grup de senyals amb el mateix patró estètic i de disseny i de dibuix.  

2 comentaris:

  1. Doncs he de dir que a mi va passar-me això, devia tenir uns tres anys i era a la linia 5 del metro, seguramente a l'estació de dos de maig, si bé això no puc assegurar-ho. Any 1969.
    La mà se'm va quedar dintre (en aquella època les portes del metro les obria un treballador que viatjava en un dels vagons). No vaig poder treure-la i va venir el cap d'estació, que si no recordo malament estava a la mateixa andana ubicat i crec que van tancar novament la porta però manualment.

    podi-.

    ResponElimina