dissabte, 19 de març de 2011

GIOVANE. Discoteca. Llull 145. (1970-1980)

 
 
*1971.- Una mostra del personal que freqüentava Giovane en els seus primers anys de funcionament. (Foto: Pepe Encinas. Arxiu Històric de Poblenou)

Remenant el dial del transistor als anys setanta, era força habitual trobar-se amb un reclam publicitari que repetia amb insistència una cantarella que deia Giovane, la disco de la calle Llull. Aquesta va ser la discoteca per excel·lència, la més popular del barri del Poblenou fins a l'entrada a la dècada dels 80's, quan el local va canviar radicalment d'aspecte i clientela per acollir Metro New Wave primer i 666 després en la que seria una nova etapa. La ciutat i el propi barri es van començar a omplenar de locals nocturns en la zona industrial més propera al centre de Barcelona. Però abans de l'arribada dels Zeleste, Razzmatazz i Psicódromo, la discoteca Giovane (a la que tothom anomenava com Giovani o fins i tot Giovanis)  va acomboiar tota l'avidesa de festa, marxa jovenívola i adolescent del barri, els primers amors, l'exercici de l'art de lligar, i les exhibicions de cotes lobitos per passejar la xavala i fer dentetes als que no en tenien en un món de cabelleres llargues i pantalons acampanats. Giovane estava situada davant de les rotatives on s'imprimia La Vanguàrdia, entre el carrer Llacuna i el carrer Roc Boronat, que aleshores encara es deia Lutxana,  igual que el Doctor Trueta es deia Wad-Ras i la Rambla de Poblenou era oficialment el Paseo del Triunfo. 

*1974.- Partideta de cartes de tres incondicionals del Giovane dintre de la discoteca. (Foto: Pepe Encinas. Arxiu Històric de Poblenou)

10 comentaris:

 1. El "666" va succeir al mateix local al Giovani. Tres plantes amb una música inmillorable i molt de suor a la planta baixa. Punkies, gòtics, moderns barrejats... després varen tancar i van anar cap Almogàvers, on van obrir (em sembla recordar) el "Señor Lobo", després Psicódromo.
  Un de la Barceloneta, la Guineueta i ara del Poblenou.

  ResponSuprimeix
 2. http://musicsdel-poplenou.blogspot.com.es/2012/10/modelnos-la-sala-metro.html

  En el meu BLOG POPlenou hi podeu trobar més informnció (no gaire més) sobre Giovane- Metro- 666

  http://musicsdel-poplenou.blogspot.com.es/2012/10/modelnos-la-sala-metro.html

  ResponSuprimeix
 3. yo vivía al lado de giovane aquello si que eran buenos tiempos eso que yo era un pequeñajo me acuerdo hasta del nombre del dueño se llama Cristof y habeces me decían de ayudar a limpiar las dos salas que tenían con el abuelo que limpiaba el señor Serrano que tiempos joder

  ResponSuprimeix
 4. Hem fet aquesta carta del Velódromo!

  https://www.flickr.com/photos/moritzbarcelona/13556318753/in/set-72157625472911493/

  ResponSuprimeix
 5. Yo era un asiduo entre semana y fines de semana,para mi la mejor epoca fue en los años 76.77.78.79,cuando Tomas era Dj.o Pitu Gou,que falleció hace 30 años de accidente,sonaba el mejor rock de los 70,nos conocíamos todos,esto duro, justo que llego la Dance, y se comenzó a controlar en la entrada, nada de pelo largo,nada de deportivas, mas tarde, nos lo cortaron,nos dieron unas botas y ropa kaki,y para mi giovane dejo de ser la misma discoteca,nuevos tiempos,nuevas modas

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Pantalons de campana, caçadora curta i jersei shetland. El Bonet, el Lillo, el Prats. Elements perillosos. Killos del carmelo, de la verneda, del ranxo grande. Els de la mina estaven vetats.

   Suprimeix
 6. N'estic d'acord. La millor època fou la que jo hi anava sovint, del 76 al 79. Fou el meu cau, i dels ara grans clàssics del rock celta, Led Zeppelin, Pink Floyd, Queen, Supertramp, Deep Purple, Bowie, Rolling Stones, King Crimson, Gènesis, també de Santana i, a les darreries, The Clash. Una generació irrepetible...

  ResponSuprimeix
 7. No hi vaig anar mai, però em feia un fart d'escoltar l'anunci per la ràdio.

  ResponSuprimeix
 8. Crec que el amo de la discoteca va formar un grup musical que es deia Cristof Xarrupa Kevessa.Bons records!!
  Carles Riera

  ResponSuprimeix