dimarts, 18 de desembre del 2012

PIANOS RÒMUL MARISTANY. Fontanella 12-14; després Plaça Catalunya 18. (1879-1931)



Des de finals  del segle XIX una de les botigues de més prestigi en la venda de pianos a Barcelona era, sens dubte, la de Ròmul Maristany a la Plaça Catalunya.
Durant els seus primers anys l’establiment figurava emplaçat als números 12-14 del carrer Fontanella, quan la numeració de la Plaça Catalunya encara no s’havia oficialitzat. Ja en aquests primers anys el negoci de Maristany incorporava també la representació de la prestigiosa marca parisenca de pianos Pleyet.
Cal remarcar doncs que la marca R. Maristany no era exclussivament d'un fabricant de pianos. A primers del segle XX s’hi comercialitzaven també a la seva botiga (aleshores ja al número 18 de Plaça Catalunya) els de la marca Chasaigne Frères propietat de Juan Chasaigne, un emprenedor d'origen francès establert a Barcelona, que havia fundant la seva empresa de fabricació de pianos el 1864. Més tard, al 1879, el seus fills Camilo  i Fernando van entrar també en la societat fins que el 1887 varen continuar el negoci familar amb una botiga al carrer Pintor Fortuny 3-5 i després al Passeig de Gràcia 34. Chasaigne Frères va sobreviure fins el 1967.


2 comentaris:

  1. Jo coneixia a una senyora Maristany que era descendent d'aquesta família.
    ¿Saps que mitja Rotonda noucentista ja és a terra? En el nostre blog trobaràs fotos de l'estat actual dels enderrocs.
    Desgraciadament, aviat podràs posar en aquest blog com a desapareguda la part noucentista de la Rotonda i el seu esplèndid saló d'Enric Sagnier de 1918. :'(

    ResponElimina
  2. Ostres! El piano que tenim a casa és Maristany. Era dels meus avis!! I buscant per l'orígen he trobat aquesta entrada. Molt interessant!!

    ResponElimina