Situat a la cantonada muntanya-Besòs de Gran Via i Passeig de Gràcia, el Torino va ser un dels local més coneguts de l'etapa modernista barcelonina, especialment per l'excel·lent vermut que s'hi servia. El decorador Ricard Campmany va ser el responsable del muntatge de l'establiment seguint un projecte en el que hi havien col·laborat figures indiscutibles del modernisme català com Josep Puig i Cadafalch, Antoni Gaudí i Pere Falqués. Entre tots ells i altres artistes es varen distribuir l'espai.
Al Torino s'hi van servir vermuts i aperitius fins el 1911 en que tancà portes. Al mateix local s'hi va obrir després la botiga d'objectes d'art Casa Esteva i a partir del 1934 la Joieria Roca.
Gaudí i Puig i Cadafalch s’encarregaren dels salons interiors, mentre que Pere Falqués va projectar la marquesina exterior de ferro forjat, feta a casa Ballarin, amb aplics de vidres de colors de l’industrial Borralba. Molts elements decoratius foren obra d'Ermenegild Miralles, mentre que els tapissos que ornaven l’interior eren pintats pels artistes Urgell i Sabater i les pintures al fresc per Saumell i Garcia. Les escultures eren de l’italià Buzzi i de Massana i el mosaic del mostrador fou portat expressament de Venècia.
La iniciativa de muntar el bar Torino va ser del milanès Flaminio Mezzalama, que el va voler dedicar a la ciutat de Torí. L'escut d'aquesta localitat del nord d'Itàlia, amb el seu brau rampant característic, presidia el rètol de l'entrada. De fet, Mezzalama ja havia obert uns anys abans un altre local del mateix nom al carrer Escudellers, que li va permetre introduir aquest nou aperitiu anomenat vermut a Barcelona.Al Torino s'hi van servir vermuts i aperitius fins el 1911 en que tancà portes. Al mateix local s'hi va obrir després la botiga d'objectes d'art Casa Esteva i a partir del 1934 la Joieria Roca.
*1907.- Detall de la porta modernista que servia d'entrada al Torino.
*1907.- La decoració interior del Torino era d'una gran bellesa com es pot apreciar en aquestes imatges.