diumenge, 16 de juny del 2024

BOLERA MONTANA. Diagonal 491. (1952-1955)

MIQUEL BARCELONAUTA 

Agraïments a JOANA FRANCÈS


* 1952.- Anunci inserit a les planes de El Noticiero Universal informant de la inauguració de la Bolera Montana

Als anys de la postguerra el tram de la Diagonal comprès entre la plaça de Calvo Sotelo (actual plaça Francesc Macià) i la carretera de Sarrià presentava una aspecte molt diferent en una i altra banda. Mentre que al cantó muntanya hi van proliferar els balls d'estiu (principalment el ball El Cortijo i altres atraccions bàsicament nocturnes), el cantó mar presentava encara un aspecte més pobre amb poques edificis i força solars encara per edificar.

Al número 491, entre els carrers Loreto i Fra Luis de Granada, s'hi va instal·lar una bolera coneguda com Montana. El pocs reclams publicitaris d'aquest local ja l'intentaven identificar davant el possible client amb l'afegitó (frente Cortijo) rere l'adreça de l'aleshores Avenida del Generalísimo Franco.

* 1953.- Un anunci de la Bolera Montana publicat en ocasió de la revetlla de Sant Joan d'aquell any.

La inauguració del local va tenir lloc el 29 de novembre de 1952 i la bolera disposava de 8 pistes de joc  i un bar americà. També s'hi organitzaven revetlles i ball a l'aire lliure en els seus jardins.

La vida de la Bolera Montana va ser efímera. La zona demandava construir-hi edificis i els aficionats al joc de les bitlles van poder continuar exercitant-se al veí Bolódromo situat al ball-restaurant Rosaleda o al Boliche de la Diagonal.