diumenge, 24 d’abril del 2011

SASTRERIA MODELO (1875-2007)

 
 

Unes de les botigues de moda i confecció de més longevitat que ha tingut la ciutat. Fundada per la família Pantaleoni, oriunda d'Itàlia,  i situada al capdamunt de la Rambla, davant la font de Canaletes, la popular Sastreria Modelo va obrir portes el 1875, només dues dècades després de l'enderroc de les muralles que envoltaven la ciutat. L'any 1959 varen ampliar les seves instal·lacions.

*1960's.- La Sastreria Modelo al costat del restaurant Núria en un fragment d'una foto de Xavier Miserachs.

A l'octubre de 1969 es va reformar integralment l'edifici amb cinc plantes dedicades a vendes i tres a serveis amb el nom de Modelo 1875. A l'exterior la nova façana amb formes cúbiques metàl·liques li va donar un aspecte que desentonava absolutament amb la resta d'edificis de la Rambla, però que hi afegia un to de modernitat d'acord amb els gustos de l'època.
El 1997, es va procedir a reformar la novament façana substituint-la per una de formes geomètriques amb grans finestres de vidre, obra de l'arquitecte Josep Juanpere, que encara es pot veure avui.
A finals de 2006 la familia Pantaleoni va decidir tancar tot el negoci que incloia també altres botigues escampades per la ciutat. El tancament definitu de l'històric establiment de la Rambla de Canaletes va produir-se el maig de 2007. L'edifici va passar a ser ocupat per l'empresa de moda sueca H&M.

*1970.- Publicitat de Modelo 1875, en acomplir-se un any de la reforma de l'edifici de la Rambla 131.

HUMEDAD RELATIVA Bar Discoteca (1986-2005)

Logotip de l'Humedad Relativa que combinava les dues inicials del nom del local.

Un singular i entranyable bar de copes - discoteca situat a la petita plaça Mañé i Flaquer al nucli antic de Sant Gervasi. Inaugurat el 1986, presentava una decoració freda i austera, que constrastava amb els grans dispendis en disseny propis d'aquella època preolímpica, quan la proliferació de bars de copes i nous locals  era una de les notes destacades de la vida nocturna de la ciutat. Es per això que va aconseguir una clientela fixa allunyada de l'entorn pijo-fashion tan en boga en aquells temps.
Fins a les 12:30 de la nit a l'Hume hi havia happy hour amb les consumicions més barates. Els temes de Los Planetas, Los Flechazos o Dinamita Pa Los Pollos sonaven habitualment. L'oferta de xupitos era força àmplia i hi destacava el canari (amb gust de plàtan).
El local obria a partir dels dimecres i va arribar a oferir de forma permanent concerts de música en directe els diumenges a la tarda, una proposta activa que va aconseguir generar una parròquia estable i fidel.  A mitjans dels anys 90's es pagaven 400 pessetes de l'època, amb consumició inclosa, per una entrada a aquests concerts. També s'hi havien organitzat campionats de futbolín i partides de billar.

*1995.- Un cartell anunciador dels concerts programats pels diumenges a les 20 hores del mes de febrer d'aquell any