L'any 1936 la família Banchs va arrendar un local als baixos del número 8 dels carrer del Arcs on va obrir una botiga de joguines, gairebé artesana, i la va batejar amb el nom de Palacio del Juguete.
Dissortadament el temps per als jocs va quedar interromput molt aviat per l'esclat de la Guerra Civil, que a mesura que avançava va omplir cada cop més de por, dolor i tristor les llars barcelonines.
Els cruels bombardeigs de 1938 van impactar només indirectament en l'edifici, però van destruir molts immobles dels voltants. Una esquerda al vidre de l'estructura de la caixa registradora del Palacio del Juguete es va mantenir fins l'últim dia com a testimoni viu d'aquell tràgic episodi.
Acabat el conflicte bèlic, la botiga va continuar la seva activitat i amb els seus 250 metres quadrats va romandre gairebé intacta durant tots els 78 anys d'existència, conservant viu el seu regust de temps passats. Es va especialitzar en la comercialització de joguines antigues tant a l'engròs com al detall. Als seus espaiosos aparadors hi havien soldadets de plom i joguines de fusta i de llauna al costat de les últimes novetats del ram.
El gran assortit de figuretes de plom que s'exhibien als aparadors del Palacio del Juguete incloïen no solament els típics soldadets sino també tota mena de personatges històrics.
Els elegants aparadors de la botiga conservaven el caliu d'un altre temps.
L'interior de la botiga farcit sempre de tota mena de joguines.
Finalment igual que molts altres comerços de Ciutat Vella, l'alliberament dels preus del lloguers que permetia la nova legislació d'Arrendaments Urbans, va provocar que Xavier Banchs descartés seguir en aquell local, que va passar a mans d'una coneguda marca de sabates.
L'únic consol que va acompanyar a la trista noticia de la desaparició, va ser que la família Banchs va poder continuar el negoci molt a prop, just a la finca del darrera amb sortida al carrer Capellans 3. Des d'allà el nou Palacio del Juguete continua il·lusionant als menuts i no tan menuts. La màgia que destil·lava l'antiga botiga però, es va perdre per sempre.