Emplaçada a la cruilla entre la Gran Via (núm. 650) i el carrer Pau Claris, la Farmàcia Vilardell va ser un dels exemples més representatius del modernisme català aplicat als comerços i botigues. Aquesta farmàcia va gaudir sempre de la companyia d'una font monumental de quatre fanals i quatre brocs (el mateix model de la popular i coneguda Font de Canaletes), que es troba situada just davant sobre la vorera de la cruïlla.
Dintre de la farmàcia hi destacaven els seus tres taulles dispensadors sobre els que s'atenia al públic, els recipients ceràmics i el conjunt de treballs en ferro forjat que ornaven l'establiment, en especial l'esplèndid llum que reproduia la serp i la copa, símbols característics de la indústria farmacèutica.
La farmàcia es va obrir el 1914 i el 1935 el famacèutic Joan Vilardell i Garriga hi va fundar els laboratoris que porten el seu nom i que van comercialitzar els coneguts supositoris de glicerina Vilardell. En aquells temps. la indústria farmacèutica tenia un component molt més cassolà i artesà. Gairebé tots els medicaments s'el·laboraven dins els propis laboratoris annexos a les farmàcies de venda al públic a través de receptes i fòrmules magistrals desenvolupades per metges i farmacèutics.
L'any 2004 la Farmàcia Vilardell va ser traspassada a una entitat d'estalvi (la Caja Castilla-La Mancha) que hi va instal.lar una oficina de l'entitat. L'establiment estava catalogat i això va obligar a conservar els elements modernistes més representatius de la façana i les portes d'accés. Els valuosos exemplars del mobiliari interior van ser donats per la propietària Clara Vilardell Albareda a la Fundació Concòrdia Farmacèutica per a la seva exhibició en un futur Museu de la Farmàcia Catalana.