dijous, 5 de març del 2015

LA CUEVA DEL TÍO JESÚS. Restaurant. Piferrer 61. (1972-1991)



Restaurant típic del districte de Sant Andreu i del barri de Porta especialitzat en cuina catalana i carns a la brasa, La Cueva del Tío Jesús va nèixer al número 61 del carrer de Piferrer promogut per la familia Samper i va arribar a tenir una gran acollida entre els veins del barri i de la zona. L'interior d'aquell primer local destacava per una decoració molt personal que evocava una gran gruta amb estalactites i una espectacular trama de sostres i parets de textures i formes absolutament irregulars.
El restaurant va desaparèixer del carrer Piferrer durant les vigílies olímpiques a conseqüència de la reurbanització de la zona i de la construcció del Parc Esportiu de Can Dragó. Posteriorment la família Samper va obrir un altre restaurant amb el mateix nom i una decoració similar, però menys cridanera, al número 5 del carrer Escòcia, que avui continua servint amb el mateix entusiasme de sempre menjars de tot tipus de carns a la brasa i uns exquisits cargols a la llauna a l'estil lleidatà. 

*1980's.- Vista d'un dels menjadors interiors del local (Fotos: Máximo López)