*1929.- Imatge exterior del Pavelló (Foto: Gabriel Casas i Galobardes / ANC)
Aquest original pavelló era situat a l'esplanada que hi havia al costat del Palau Nacional en direcció a l'avinguda de Montanyans. Va ser aixecat segons un projecte de l'arquitecte Lluís Bonet i Garí (1893-1993), home vinculat a la continuació de les obres de la Sagrada Família després de la mort de Gaudí i a la pròpia entitat bancària del pavelló, per qui va projectar la seva seu central a Passeig de Gràcia/Gran Via a finals dels anys 1940''s.
El Banco Vitalicio de España havia nascut a Catalunya després de la fusió de l'asseguradora La Previsión amb el Banco Vitalicio de Cataluña. Se'l considera una de les entitats pioneres en les assegurances de vida al nostre país
La primera vez que observo el pavellón.
ResponEliminaGracias.
Salut
De la Expo 29 ens en queden encara molts per descobrir Miquel. Salutacions
EliminaSegons les meves dades, aquest pavelló era oficialment de la Caja de Previsión y Socorro (i així figurava al rètol de l'entrada), de la qual probablement hi formava part la secció d'assegurances del Banco Vitalicio. De fet, en alguna guia oficial figura aquest pavelló com el lloc a on ubicar una oficina d'informació del Vitalicio. Suposo que tot era un embolic d'empreses i grups ubicats en una sèrie de pavellons i stands barrejats que estic segur que van anar metamorfossejant durant el curs de l'Exposició. Molt bona documentació!!
ResponEliminaJaume Susany
Ja veiem don ve possiblement l'inspiració de l'estel de la Sagrada Família o com a mínim hi està relacionat.
ResponElimina