El característic rètol de ferro forjat amb la figura del cèrvol era un dels elements més identificatius de l'Orotava.
A principis de 1930 es va obrir al número 335 del Carrer Consell de Cent, prop de la cantonada amb la Rambla de Catalunya, un restaurant anomenat L'Hostalet que va fundar Josep Luna.
Acabada la Guerra Civil, la nova legalitat imperant va obligar a castellanitzar el nom. El Hostalillo no va agradar i el propietari després de quedar fascinat en un viatge a les Illes Canàries, va optar per canviar-li el nom que va quedar com Restaurant Orotava.
Amb el pas del anys l'establiment passaria a ocupar un lloc entre els més prestigiosos de la ciutat, tant per la valoració que en feien els bons gourmets, com per la gran afluència de personalitats de l'art i la cultura que atreia. Joan Miró, Salvador Dalí, Eduardo Chillida o Manuel Váquez Montalbán varen ser alguns dels seus incondicionals. El propi Vázquez Montalbán va promoure un llibre titulat Las cuevas de Orotava amb textos de Salvador Espriu, Néstor Lujan, Huertas Clavería i ell mateix entre d'altres, amb motiu del 75è. aniversari del local.
El 30 de juny de 2005, l'Orotova va tancar portes per jubilació del seu propietari Josep Maria Luna, fill del fundador del local. A la façana encara es conserva el mural ceràmic realitzat el 1997 per Joan Gardy Artigas i dissenyat per Joan Miró "Restaurant Orotava, que abans es deia l'Hostalet".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada